Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dotacje z urzędu pracy .
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
krzysztof_kf
Witam wszystkich forumowiczów, staram się w tym roku o dotację z urzędu pracy na podjęcie działalności gospodarczej posiadam, duże zaplecze jak na początkującego przedsiębiorcy branża budowlana mnie interesuję posiadam sprzęt, własne środki w granicach paru tysięcy, ale mam jeden problem po zapoznaniu się z regulaminem urzędu pracy w sprawie dofinansowania to jeden punkt mnie zmartwił że trzeba mieć dwóch poręczycieli którzy pracują na umowę o pracy bezterminowo no właśnie bezterminowo rozumiem że na czas nie określony chyba się zgodzicie ze mną że ciężko mieć dwóch wierzycieli którzy pracują na taką właśnie umowę, owszem posiadam dwóch poręczycieli którzy pracują na pełen etat i tutaj mam do was pytanie jaki może mieć na to wpływ ? pozdrawiam.
Daiquiri
Cytat(krzysztof_kf @ 9.01.2012, 13:38:00 ) *
owszem posiadam dwóch poręczycieli którzy pracują na pełen etat i tutaj mam do was pytanie jaki może mieć na to wpływ ?
Tylko taki, że możesz z formalnego punktu widzenia otrzymać dotację. Bez żyrantów nie jest to możliwe.
pedro84
Bezterminowo = umowa o pracę na czas nieokreślony.

Cytat(krzysztof_kf @ 9.01.2012, 13:38:00 ) *
chyba się zgodzicie ze mną że ciężko mieć dwóch wierzycieli którzy pracują na taką właśnie umowę

Bzdura. Cała Twoja rodzina, wszyscy znajomi mają umowy na rok/dwa?

Nie ma żyrantów, nie ma umowy.

PS. Mała dygresja, zainteresuj się interpunkcją, proszę, bo ciężko to czytać...
krzysztof_kf
Prosił bym o wypowiadanie się osób, którzy próbowali się starać o dofinansowanie, lub którzy dostali .
Daiquiri
No ale co mamy Ci powiedzieć? Są pewne warunki formalne, których "nie przeskoczysz" i tyle. Zanim otrzymasz jakiekolwiek środki (nawet te "przyznane") żyranci muszą podpisać stosowne "zabezpieczenie" smile.gif. Najwięcej dowiesz się w swoim lokalnym PUPie (przynajmniej w teorii). Wiem, że możliwe jest też np. poręczenie wekslowe, ale obawiam się, że decyzja zależy od urzędu pod który podlegasz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.