przejżałem trochę forum i nie umiem znaleźć ale mam własne pomysły ale potrzebuje pomocy.
Problem:
Udało mi się wygenerować w sklepie na 3000 produktów meta tag kaywords z tytułu ale pojawił się problem ponieważ nie ma przecinków a tylko spacje po każdym wyrazie. Przeklikanie 3k produktów i nadanie w jednym polu od 4 do 10 przecinków to nie realne, nie efektywne i na pewno jest na to milion sposobów :D.
Rozwiązanie:
Zamiana spacji na przecinki
Pomysły:
Chciałem skorzystać z funkcji standardowych
str_replace
Znalazłem nawet coś bardzo interesującego i jest to w tym miejscu : http://www.php.net/manual/en/function.str-replace.php#104072
Założyłem, że moim input jest coś takiego:
$input = "<meta name="Keywords" content="jakaś nazwa produktu kod producenta producent kategoria">";
I tu mam problem następujący, "jakaś nazwa produktu kod producenta producent kategoria" to jest zmienna dla każdej strony i podstrony portalu.
Nie wiem jak to zrobić ale już widzę, że nawet jak uda mi się pobrać tą zmienną z każdej strony do input to w przypadku:
between_replace ('<meta name="Keywords" content="','">', $input, "{*}"); between_replace ('<meta name="Keywords" content=\'','\'>', $input, "{*}"); between_replace ('<meta name="Keywords" content=','>', $input, "'{*}'");
Efektem będzie to:
a ja chcę przecież żeby było tak:
Mógłby mi ktoś pomóc?
Ukierunkować, może coś napisać, sprawdzić jak to wywołać jak to rozbić, jak to pobrać w całości...