Cytat(by_ikar @ 17.01.2012, 20:11:47 )

(...) W przypadku użytkowników którzy obchodzą urodziny, mogę ich wczytywać w inny sposób niż include, np za pomocą ajaxu itp. (...)
Rozwiązanie kojarzące się z organem odpowiedzialnym za wydalanie.

(...) Rozwiązań jest wiele, a ten include jest moim zdaniem całkowicie zbędny. (...)
Nie wiem jak Ty, ale ja nie upycham wszystkich elementów w jednym widoku. Nie wyobrażam sobie żeby
index zawierał dodatkowo statystyki i inne elementy.

Jak już administruje jakąś stroną, to powiadomienia o jakichś błędach śle na maila. Z racji że maili z telefonu więcej piszę i odbieram niż sms'ów. (...)
Nie ważne czy to wiadomość e-mail, sms czy paralizator podłączony do przyrodzenia. Ważne aby wygodnie było administratorowi.

(...) To jestem w stanie dość szybko zareagować, więc tych użytkowników dużo bym nie stracił. (...)
Lepiej zapobiegać niż leczyć. Jeśli uważasz że brak tak nieistotnego elementu jak lista użytkowników obchodzących urodziny to powód do niewyświetlania strony i odrywanie się od innych zajęć aby to naprawić od ręki to Twoja sprawa.

(...) raczej zbędną funkcjonalnością była by możliwość ustalenia priorytetu klas, żeby któraś mogła zostać wczytana za pomocą include.
Kto mówi o ustalaniu priorytetów. Sprawdzasz czy plik istnieje, jeśli nie to podejmujesz akcje czy zatrzymać aplikacje i powiadomić użytkownika oraz administratora, czy pominąć dany element.