<?php // Użytkownik nie wpisał nazwy użytkownika i hasła, dlatego trzeba wysłać nagłowki uwierzytelnienia. } //Łączenie z bazą danych $dbc = mysqli_connect ('locallhost', 'root', ' ', 'strona'); //Pobieranie danych logowania //Wyszukiwanie nazwy i hasła w bazie danych $query = "SELECT username FROM tabela_logowania WHERE username = ' .$user_username.' AND password = SHA(' .$user_password. ')"; $data = mysqli_query($dbc,$query); if (mysqli_num_rows($data) == 1) { // Dane są porawne, zostanie przypisana nazwa użytkownika $row = mysqli_fetch_array($data); $username = $row['username']; } else { //Nie prawidłowe dane } // Potwierdzenie zalogowania ?>
Gdy kliknę przycisk "Anuluj" w oknie uwierzytelnienia, to wywala mi błąd nie wiem czy dobrze rozumiem go ale chyba o to chodzi że są podane złe dane które łączą się z bazą danych, sprawdziłem i są dobre.
To są te błędy:
Warning: mysqli_connect() [FUNCTION.mysqli-connect]: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Nieznany host. IN E:\xampp\htdocs\strona\logowanie.php ON line 10 Warning: mysqli_connect() [FUNCTION.mysqli-connect]: [2002] php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Nieznany host. (trying TO connect via tcp://locallhost:3306) IN E:\xampp\htdocs\strona\logowanie.php ON line 10 Warning: mysqli_connect() [FUNCTION.mysqli-connect]: (HY000/2002): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Nieznany host. IN E:\xampp\htdocs\strona\logowanie.php ON line 10 Warning: mysqli_real_escape_string() expects parameter 1 TO be mysqli, BOOLEAN given IN E:\xampp\htdocs\strona\logowanie.php ON line 13 Warning: mysqli_real_escape_string() expects parameter 1 TO be mysqli, BOOLEAN given IN E:\xampp\htdocs\strona\logowanie.php ON line 14 Warning: mysqli_query() expects parameter 1 TO be mysqli, BOOLEAN given IN E:\xampp\htdocs\strona\logowanie.php ON line 19 Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 TO be mysqli_result, NULL given IN E:\xampp\htdocs\strona\logowanie.php ON line 22 Musisz podać nazwę użytkownika i hasło, aby się zalogować i uzyskać dostęp do strony.