Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Favicon w pasku ulubionych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jacobson
Witam,a mam pytanie ... mam na stronie ustawiony favicon i myslalem ze to wystarczy zeby w pasku ulubionych ladnie wyswietlal sie, jednak tak jak widze go ladnie w zakladkach itp to jak dodaje do ulubionych to nic nie ma ... czy sa moze jakies metody zeby ladnie dzialalo na wszystkich przegladarkach ?

pozdrawiam
by_ikar
Internet exploder do wersji na pewno 8 (bo taką mam obecnie na komputerze) w ogóle nie interpretuje favicon'a którego umieszczasz w head. Może w wersji 9 lub 10 jest inaczej - nie wiem, nie mam czym sprawdzić.

Najśmieszniejsze jest to, że microsoft na swoich stronach umieścił favicony, ale w swojej przeglądarce uznał je za zbędne biggrin.gif mam wrażenie że IE jest robiony, po to aby był, żeby nie było że po zainstalowaniu systemu nie ma czym przeglądać internetu..
jacobson
a co z innymi przegladarkami ? bo jak dodaje np w operze to tez nie widze tego favicona w padku ulubionych
by_ikar
W operze nie ma czegoś takiego jak "ulubione", są zakładki wink.gif a w innych przeglądarkach działa to prawidłowo: https://www.dropbox.com/gallery/36249378/1/...favico?h=71ad0a
erix
Pytanie, jak masz ten favicon ustawiony.

Większość przeglądarek, niezależnie od kodu, poszukuje pliku .ico w katalogu głównym.
jacobson
  1. <link rel="shortcut icon" href="/images/favicon.ico" />
dokladnie mam tak to zrobione.
erix
Wrzuć do katalogu głównego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.