Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [jQuery] Zdarzenie wczytania strony do ramki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
drzonkins
Witam,
Mam taki problem. Potrzebuje rozpoznać za pomocą jQuery kiedy strona się wczytała do iframe. Jeżeli strona znajdująca się w iframe się wczytała lub została odświeżona to potrzebuje uruchomić skryptdajmy na to alert(); Szukałem w necie i myślałem, że będzie to load lub ready, ale nie bardzo wiem jak to wykorzystać w tym konretnym przypadku. Jeżeli ktoś ma jakis pomysł to proszę o radę.

Pozdrawiam
mls
W przypadku otwierania w iframe strony z innej domeny - nie da się. W obrębie tej samej jak najbardziej, można się podpiąć pod odpowiednie zdarzenia.
drzonkins
Tyle wiem , ale jakie by to było zdarzenia lub jak wykorzystac te o których pisałem wyżej. Strona jest oczywiście w tej samej domenie. Nie mogę tego znaleźć. Próbowałem kombinacji z load i z ready w znaczeniu ładowania się dokumentu, ale chyba źlę wykorzystuję te funkcje. Najzwyczajniej w świecie nie mam pomysłu jak sie dobrać do tego dokumentu w iframe w z poziomu strony.

Pozdrawiam
#luq
Sprawdź bo powinno w sumie działać coś takiego:

1. <iframe id="foo"></iframe>

[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. var foo = document.getElementById('foo');
  2.  
  3. foo.addEventListener('load', function(){
  4. console.log(123);
  5. })
  6. foo.src = 'http://example.com'

Zawsze mógłbyś też zrobić to z drugiej strony, tzn. w http://example.com

1. document.addEventListener('load', function(){
  2. Event.fire(window.parent, 'loadExample'); // nie wiem czy tak to sie robi w golym jsie
  3. })

i już na Twojej stronie:
  1. window.addEventListener('loadExample', function(){
  2. console.log(123);
  3. })
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.