Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]cURL wypełnienie formularza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość
Chciałbym wypełnić formularz (nie wysłać) za pomocą cURLa. Problem polega na tym, że gdy próbuję to zrobić, nic się nie dzieje, wartości inputów nie zmieniają się. Detale formularza:
nie jest on objęty <form>, jedynie inputy, czy to może mieć wpływ na to, że formularz się nie uzupełnia? jak to ominąć?
wysyłany jest za pomocą ajaxa, da się sprawić, bym mógł z wyświetlanej u mnie strony wysłać ten formularz?

chodzi mi mniej więcej o wyświetlenie curlem normalnie strony, aby funkcjonowała, z wyjątniem uzupełnienia niektórych pól formularza.
Ilware
dziwne zastosowanie dla cURL'a, musiałbyś mieć specjalnie skonstruowaną stronę która przyjmie $_POST i wstawi w pola. Dużo łatwiej było by to zrobić JS + AJAX
Gość
curl jest konieczny. specjalną stronę, co masz na myśli?
Ilware
curl wysyła tablice post, więc żeby wypełnić wartości pól musiałbyś mieć w ich definicji

1. <input type="text" name="login" value="<?php echo $_POST['login']?>" id="" class="">

oczywiście w odpowiedni sposób obsłużone tak żeby w wypadku wywołania strony bez cUrla nie waliło noticami itd.
Gość
nie rozumiem.. chodzi Ci o to, że mam w swoim dokumencie stworzyć formularz, czy co?
Ilware
jeżeli nie rozumiesz o co chodzi to polecam
http://php.net/manual/en/book.curl.php

pobierz formularz do siebie na serwer następnie sparsuj htmla w poszukiwaniu inputs, a potem wypełnij je danymi, jeżeli chcesz to zrobić na stronie klienta, to cUrl do tego się nie nadaje.
Gość
a co w przypadku captchy (recaptcha)?
Ilware
nie spodziewałem się że padnie to pytanie...po to ona jest żeby jej tak nie obchodzić...
Gość
nie chodzi mi o obejście, tylko o pobranie jej z formularzem, aby po wysłaniu to był ten działający obrazek.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.