Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pisanie grupowo, a kradzież kodu.
Forum PHP.pl > Forum > Kontrola i zarządzanie projektami
emanes
Chce zacząć pisać mój projekt w php w pare osób 3-4. Mam pytanie jaką stronę/system polecacie chce aby pozostałe osoby mogły edytować kod i bazę danych ale np. nie mogli skopiować całego kodu i wrzucić go do internet. Potrzebna była by też opcja testowania tego co się zrobiło. Czy istnieje taka możliwość.
ShadowD
Jak ktoś może edytować to może i skopiować, musiał byś dać każdemu tylko jego fragment i kazać go edytować online i zarazem tam go jakoś okazać, tylko problem pojawi się gdy ktoś wpisze w kod który może edytować coś co przeleci po wszystkich plikach i pożyczy resztę kodu.

Nie widziałem gotowego systemu, a jego Tworzenie patrząc na ułomność którą opisałem jest raczej bez sensu. Rozwiązaniem jest kazanie każdemu pisać pluginy które będą oddzielne od aplikacji i innych pluginów, a każdy będzie swój pisał u siebie i dawał Ci gotowy. Problemem jest nie możność zabezpieczenia silnika, chyba że zakodujesz go jakoś, a są na to metody za $$. haha.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.