Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pogoda serwis z pogodą?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
xxdrago
Witam, szukam jakiegoś ciekawego serwisu oferującego prognozę pogody dla danego miasta.

Wiem, że jest wiele serwisów ale zazwyczaj nie spełniają moich oczekiwań.

Coś takiego jak wpiszemy w Google "Pogoda".

Pogoda dla Warszawa
-13 °C | °F pon. wt. śr. czw.

Bezchmurnie
Wiatr: wsch. o prędkości 16 km/h
Wilgotność: 79% -5° -12° -6° -17° -11° -19° -11° -20°

Pozdrawiam, Tomasz K.
Lorum3
Wyciągaj curlem co potrzebujesz.
thek
Prawda taka, że nie masz idealnego rozwiązania. Czemu? Bo nie ma serwisu, który by prognozę dla każdego miasta trzasnął. WP nie zezwala legalnie z tego co kojarzę a legalne mają niską ilość dostępnych stacji i stąd możesz tylko na tych bazować, ewentualnie sam sobie interpolować dane smile.gif Dlatego ja odpuściłem sobie dokładne dane i korzystam z wudnerground
xxdrago
A jeżeli te dane wyciągam dla siebie to czy to jest legalne (dla siebie tylko dostępne dla mnie) ?
wiewiorek
Jest cos takiego: http://www.wunderground.com/ - kiedyś to robiłem, są tam udostępnione takie banerki w postaci iframe, z tego co pamiętam to wystarczy znać kod IATA miasta.
deha21
Meteoprog.pl udostępniają swoją pogodę w XML. Warunki są opisane na stronie. Ja korzystam z ich prognozy na jastrzebieonline.pl (po prawej stronie)
prowseed
Uzupełnienie do postu @by_ikar
http://papermashup.com/using-googles-weather-api/
LINUX MASTER
ja też się podpinam do tematu, ale ja chcę trochę bardziej dakłdną.

Ma ktoś coś fajnego? w USA jest lepiej bo są bardzo dakładne prognozy wink.gif
thek
W Polsce jest mało stacji pogodowych, których dane są udostępniane publicznie. Ogólnie jest mało stacji. Stąd dla większości prognoz jest mnóstwo interpolacji. Swego czasu było głośno o tym, że Polska w Europie jest prawie czarną dziurą w tym względzie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.