Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Tworzenie stron - grafika
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
xxdrago
Witam, pisze ten post bo nie mam już pomysłów, jak polepszyć swoją umiejętność tworzenia grafiki. Ogólnie to jak mam szablon (PSD) to umiem ładnie go zakodować. Ale pojawia się problem gdy chce zrobić ten szablon mam na myśli samą grafikę to wychodzą mi jakieś dzikie węże, jak by jakieś dziecko robiło mam na myśli bazgroły. Możecie coś podpowiedzieć jak tworzyć grafikę?

Wiem, że to głupie pytanie ale może jakoś mentalnie dam rade biggrin.gif

Pozdrawiam,
Tomasz
kw95s
najpierw narysuj sobie coś na kartce, a potem po kolei przerysowywuj, poczytaj także turtoriale.
luckyps
To jak ze wszystkim, bez ćwiczeń nie da rady...
rocktech.pl
Witam.

Kiedyś miałem podobnie jak Ty i strasznie mnie to frustrowało (i frustruje dalej smile.gif), że mi nie wychodzi.

Skup się na tworzeniu stron HTML + CSS.
Sematyczny HTML5 + możliwości CSS3 + typografia + zagadnienia związane z usability. Naprawdę mogą dać powalający efekt którego żaden grafik by się nie powstydził.

Zobacz na niektóre tematy poruszane np. w http://www.smashingmagazine.com/. A zobaczysz, że to temat rzeka. WebDesign to sztuka, a znajmość PS to tylko kolejne pomocne narzędzie.
Twist
2 podstawowe rzeczy kazdego grafika

1. Praktyka
2. Podgladanie lepszych i analiza ich projektow.

i tak w kółko
rcdcd
Możesz się nauczyć obsługi Photoshopa - ale nie nauczysz się bycia grafikiem. Widocznie nie masz do tego daru. Nigdy nie soworzysz nic powalającego i oryginalnego. Może ładnie przerysuejsz coś po kimś - ale to nigdy nie będzie to coś. Odpuść sobie.
Twist
Większość grafików zaczyna od słabych projektów. Nie każdy jest od razu top-designerem. Wiele rzeczy można wypracować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.