Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][AJAX]Przenoszenie drop do drag
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Bernanrd
Witam

Mam problem a nad rozwiązaniem siedzę już jakiś czas:
Demo: http://jsfiddle.net/2LN5G/5/

Mamy jakieś elementy w polu
I dwa pola
Można je przeciągnąć na dane pole.. ale pozycja się tylko zmienia a chciałbym by przenosił się jako caly div do diva.. bo chcem zrobić by jedno pole mogło mieć jeden element a nie parę i wymyśliłem że będe sprawdzał czy coś jest w polu a do tego potrzebuje by coś tam było.. a wiec chce przemieszczać cały div a nie pozycje.
kamil4u
Opisz problem jeszcze raz. Nic nie rozumiem smile.gif
Bernanrd
chce by można bylo przenosic jeden item na jedno pole

gdy je zdejme mozna tam wsadzic inny lub ten sam

proste
1 element na 1 pole.

ale nie wiem jak to zrobić
kamil4u
W chwili dodania elementu( zdarzenie drop ) ustaw flagę( zmienną ) na true.W chwili ściągania( zdarzenie out) elementu tę samą flagę zmień na false. W darzeniu drop utwórz odpowiedni warunek - jeżeli flaga == false to przyjmij element. Na początku ustaw flagę na false
Bernanrd
Właśnie mam taki pomysł:

atrybut w polu
po wlozeniu eq go ustawic
po zdjeciu usunac
po wlozeniu eq na pole sprawdzic czy istnieje jak tak to zablokowac:
  1. ui.draggable.draggable({ revert: true });

jak nie to false

bo musze uwzglednic to czy cos w polu juz jest i wtedy z php od razu atrybut do pola dodac

na początku chciałem łatwiej ale się nie udało bo nie przenosiło diva w pole całego lecz tylko positionem zmieniało pozycję. wtedy by było zdecydowanie łatwiej sprawdzic czy cos na/w polu jest..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.