Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] cURL i sesja
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
artuross
Zalogowałem się takim prostym skryptem na stronkę, ale teraz chciałbym, aby ta sesja "została zapamiętana" - chciałbym uzyskać efekt taki jak na komputerze, czyli loguje się i mogę przechodzić do podstron, itd.

1. $ch = curl_init();
  2.  
  3. curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, "http://localhost/curl/site/register.php");
  4. curl_setopt($ch, CURLOPT_HEADER, 1);
  5.  
  6. curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
  7. curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, 'login=11&pass=1');
  8.  
  9. curl_exec($ch);
  10. curl_close($ch);

Ale nie mam pojęcia jak, na jednej stronie widziałem coś takiego:

1. curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, 'cookie.txt');

Ale jakoś mi to nie działa, aha, no i czy w ogóle da się tak zrobić, żeby można było pozostać zalogowanym smile.gif
kda
Jeżeli dobrze zrozumiałem rozumiem chcesz zapamietać zmienną $login pod sesją , jeżeli tak to w pliku na samym początku wstaw:
  1. <?php
  2.  
  3. // samo rejestrowanie sesji wygląda tak
  4. session_register("sesja_login");
  5. $sesja_login=$login;
piotrooo89
Cytat
Uwaga

Przy korzystaniu z tablicy $_SESSION (lub $HTTP_SESSION_VARS) nie nalezy korzystać z funkcji session_register(), session_is_registered() i session_unregister().
artuross
Nieeee! Ja chcę się zalogować na skrypt, do którego nie mam dostępu (tzn. teraz mam, ale tylko do nauki), a chciałbym np. zalogować się na facebooka i pozostać zalogowanym na nim, ale wchodząc na stronę z własnego skryptu (skrypt "pobiera" stronę, formatuje, wyświetla, można przechodzić do podstron nadal będąc w skrypcie), ale tym sposobem co mam nie mogę, bo za każdym razem wylogowuje mnie sad.gif
nospor
Cytat
na jednej stronie widziałem coś takiego:

[PHP] pobierz, plaintext
curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, 'cookie.txt');
Może w manualu:
http://www.php.net/manual/en/function.curl-setopt.php
Podane tam przykłady na ciacha, a co za tym idzie na sesje, działają bez problemu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.