Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wolontariat]Projekt Sevenballs - DOBRY ZYSK!
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
szejninho
Witam!

To nie jest kolejny temat jakiegos n00ba, ktory mysli, ze jest w stanie zrobic gre za darmo, lub, ze znajdzie osoba, ktora to za niego zrobi.
Ten temat jest poswiecony juz istniejacej gry - mojego autorstwa, wraz z kolega. Kolega - wspolnik wycofal sie z projektu, wiec gre dostalem na wlasnosc, niestety wada glowna tego jest to, ze nie dokonca umiem pisac w php, wiec raczej z mojej strony w grze dodatkow nie bedzie, w sensie, ze to nie ja je napisze.

Gra - www.sevenballs.pl - JEST CALKOWICIE MOIM PROJEKTEM, sam ta gre zaplanowalem, wszelkie szczegoly ( projekt mialem rozpisany na kartkach, uwierzcie wiele ich bylo ). Gra zostala napisana przez znajomego programiste.

Ale by nie bylo, przejdzmy juz do sedna.
Poszukuje programisty, ktory bedzie pisal, to co ja zaprojektuje, oczywiscie nie za darmo.
Praca ta BYLABY NA UMOWE - 100% legalnosci, formalnosci musza niestety byc.

Jak wygladala by ta wspolpraca?
- Chetny programista otrzymuje odemnie 25% udzialow w projekcie - TAK AZ 25%!

Za co?
* To proste, za to, ze raz na jakis czas napisze jakis skrypt lub poprawi juz istniejacy, prace takie nie bylby wcale trudne, gdyz to co juz mamy to wlasciwie wszystko co chcielismy miec. W grze najtrudniejsze skrypty sa juz napisane ( chodzi o: Mape, Edycje questow, Edytory map/przeciwnikow, ogolem wszystko co z gory bylo trudne zostalo juz napisane i poki co dobrze dziala ).

Co takiego trzeba byloby zrobic?
Np. poprawic chat, nic trudnego, wlasciwie na necie pelno gotowcow, lub tez pomocy do tego. Niestety dla takich newbie jak ja to i tak nie za wiele da, dlatego potrzebuje pomocnika.

Czyli co ja bede odwalal brudna robote za 25% udzialow, a Ty za samo projektowanie dostaniesz ponad 2x tyle co ja?
- Ja bede posiadal tylko 50% udzialow. Dlaczego mozna rzec, albo co z pozostalymi 25%? To proste, 5% otrzymuje nasz grafik oraz mapker, pozostale 20% bedzie stanowic nasz "budzet" jakby na dalsze wydatki, na poczatku nie bedzie to wcale duzo pieniedzy, lecz z czasem pewnie uzbiera sie jakas sumka. Takze mysle, ze podzial rozsadny, zwlaszcza, ze programista przyszedl by juz na gotowe i mialby tylko tak jak juz wyzej wspomnialem robic tylko proste zmiany w skryptach, lub napisac raz na czas banalny skrypt (ale mysle, ze tego drugiego raczej nie bedzie za wiele, bo nie mysle, by do gry dodawac jeszcze wiecej funkcji, dlatego mysle, ze naprawde roboty nie wiele bedzie - a staly zysk!)

No ok, ja mam te 25%, ale kiedy i jak bede dostawal gotowke?
Gotowke bedziesz dostawal zawsze w umowiony przez nas termin, gotowke dostaniesz poprzez przelew.

A serwer, domena, kto ja bedzie oplacal?
Specjalnie dodalem to pytanie, by nie bylo serwer oplacalibysmy w wyskosci roznicy udzialow, w sensie ja biore 75% ceny serwera na siebie, 25% spada na Ciebie. Jednak, ze serwer nie bedzie drogi (nie mysle, by przekraczal on granice 200-300 zl miesiecznie, a jak juz bedzie to zyski beda owiele wieksze by tak sie stalo)
W kazdym badz razie nikt z nas na tym nie bedzie tracil, jesli zyski beda za male by utrzymac serwer, to wykupi sie slabszy serwer. Bo nikt nie bedzie z nas tracil.

Skoro wszystko juz macie to po co wam programista?
Jak wiemy KAZDA GRA potrzebuje nie ustanego rozwoju, nie bedizemy miec graczy jesli bedziemy stac w miejscu. Gra mysle, ze smialo mozna to tak nazwac, pobila wszelkie rekordy, zdobywajac ponad 500 graczy wciagu 2 dni! Jak to mozliwe, ze teraz jest tylko 1200? Powod jest prosty moj wspolnik dawal ciala, zdernwowalo to spora czesc graczy i poprostu zawiesili swoja gre do czasu, az gra nie ruszy.

Ok, a co bedzie Twoimi zadaniami oprocz projektowania gry?
Bede zajmowal sie reklama gry (darmowa), platna reklama podchodzi juz pod dyskusje wraz z programista.
Zajmowal sie papierkowa robota, o ile to bedzie mozliwe ofc.

Ok, to dobrze zaczynam wspolprace, otrzymuje umowe co dalej, moze jakis kontakt?
Oczywiscie, na chwile obecna podaje tylko swoje GG oraz email, podczas gdy sie dogadamy otrzymasz moj numer komorkowy, pod ktorym jestem dostepny praktycznie 24/7!

KONTAKT:
GG: 9442599
Email:
* szejnus@o2.pl
* support@sevenballs.pl (TYLKO JA MAM DOSTEP)

To takie mysle, wszystkie pytania jakie by mogly pasc w tym temacie, mam nadzieje, ze znajdzie sie paru chetnych na to, ze bede mial z czego wybierac, oczywiscie wygra najlepszy.

Programista powinien umiec jezyki: HTML, CSS, PHP (w stopniu db/bdb) - oraz niekoniecznie, ale mile widzane - AJAX, Java, ale wszystkie jezyki sa mile widzane.

Grafiki robione czysto przez nas, nic kopiowanego z neta.

Odrazu uprzedzam, od dawna nie jestem w przedzialach wiekowych 8-15 lat.

Wszelkie pytania prosze umieszczac w temacie, postaram sie na nie odpowiedziec.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
batman
Oferta nie spełnia wymagań działu Praca oferowana. Przenoszę do Poszukuję.
nospor
Tak z czystej ciekawości:
Cytat
No ok, ja mam te 25%, ale kiedy i jak bede dostawal gotowke?
Gotowke bedziesz dostawal zawsze w umowiony przez nas termin, gotowke dostaniesz poprzez przelew.
Czyli równie dobrze zysk może być 100zł (jeśli w ogóle) i programista w umówionym przez Was terminie (np. za 10 miesięcy) dostanie aż 25zł?
wookieb
Panowie - Spokojnie. To nie nasza broszka decydować jak to będzie wyglądało, to jest problem i nic nam do tego. Skończmy flame.
nospor
A to jest dobre:
Cytat
Specjalnie dodalem to pytanie, by nie bylo serwer oplacalibysmy w wyskosci roznicy udzialow, w sensie ja biore 75% ceny serwera na siebie, 25% spada na Ciebie.

Cytat
W kazdym badz razie nikt z nas na tym nie bedzie tracil, jesli zyski beda za male by utrzymac serwer, to wykupi sie slabszy serwer. Bo nikt nie bedzie z nas tracil.

Jak to się ma do tych DOBRYCH ZYSKOW o których nonstop tak opowiadasz? Sam piszesz ze cena serwera to 200-300 zł na miesiac, a może się okazac, że zyski nie pokryją nawet tego, to wykupicie słabszy serwer....

Napisz wprost że szukasz jelenia co robić będzie za darmo.... ba może nawet dopłacać do serwera, a nie ciągle gadasz o 25% i dobrych zyskach.

edit: wookieb, jaki flame? Ja tylko staram się dopytać o konkrety. Przy tak kuszączej ofercie, chyba mam prawo?
Cytat
Wszelkie pytania prosze umieszczac w temacie, postaram sie na nie odpowiedziec.
No to się pytam smile.gif
Lorum3
Skoro programista zrezygnował to pewnie wie, że jedno wielkie <kupa> z tego będzie. Przecież nikt nie rezygnuje z czegoś co przynosi zyski.
szejninho
Spokojnie juz odpowiadam.
Zysk jaki dostaje programista jest co miesiac, napisane przeciez jest. Z gra chcemy wystartowac juz w najblizszym czasie, po rozmowach z paroma programistami, wnioskuje, ze lista zmian, ktore chcemy wprowadzic do gry to tak naprawde praca w tydzien po 1-2h dziennie. Nie, nie szukam jelenia, ktory bedzie to robil za darmo, gra bez jakiejkolwiek wiekszej reklamy ma ponad 1000 graczy czy to malo? Nie mi to oceniac, ale jak na moje to wcale nie tak malo. Czy zyski beda? Hmmm powiem tak, Ci gracze to wlasciwie grono moich dawnych znajomych, sporo z nich pisalo mi na gg, ze chce juz bramki premium bo "maja juz przygotowane po 50 zl na fonach", nie wiem ile z tego jest prawdy ile nie, ale mysle, ze przy reklamie, "odnowieniu kontaktow" zyski miesieczne powinny smialo wystarczac by oplacac serwer.

Tyle, no chyba, ze jakies pytanie pominalem.

Edit: Programista nie zrezygnowal, programista byl wynajety, otrzymal zaplate i zakonczylismy wspolprace. WYCOFAL SIE WSPOLNIK, z ktorym ta gre robilem.
nospor
Cytat
Zysk jaki dostaje programista jest co miesiac, napisane przeciez jest.
No właśnie nie jest. Było tylko napisane, że bedzie dostawał w terminie przez Was określonym. Nie było mowy o żadnym miesiącu.
Było za to mowa, ze programista co miesiąc musi płacić 25% za serwer.

Cytat
Nie, nie szukam jelenia, ktory bedzie to robil za darmo, gra bez jakiejkolwiek wiekszej reklamy ma ponad 1000 graczy czy to malo?
Mi to też nie oceniać. Co innego jakbyś napisał: gra co miesiąc przynosi zysk 1000zł smile.gif

No i ok. Oferta teraz jest już bardziej doprecyzowana, nie tak jak ten bełkot marketingowy w pierwszym poście - dziękuję. Nie mam więcej pytań smile.gif
szejninho
Nie ma problemu, przepraszam, za nie jasne sprecyzowanie ogloszenia.
Tak zysk bedzie wyplacany co miesiac - DO DNIA UMOWIONEGO PRZEZ NAS. Oto mi chodzilo, czyli co miesiac do np. 15 dnia kazdego miesiaca.

Pozdrawiam smile.gif
Lorum3
Pisze z telefonu, takze prosze o wyrozumialosc.

Piszesz o tysiacu zarajestrowanych kont, co jest smieszne, poniewaz gra praktycznie nikt. Zebrac tysiac kont to mozna w dwa dni. Grafik pracuje chyba w standardowym programie od Microsoftu :- )
szejninho
Cytat(Lorum3 @ 15.02.2012, 12:47:33 ) *
Pisze z telefonu, takze prosze o wyrozumialosc.k

Piszesz o tysiacu zarajestrowanych kont, co jest smieszne, poniewaz gra praktycznie nikt. Zebrac tysiac kont to mozna w dwa dni. Grafik pracuje chyba w standardowym programie od Microsoftu :- )

Gra stala neistety przez pare miesiecy bez jakiegkolwiek rozwoju, wiec i gracze odeszli, dawniej bylo po 20-40 graczy online.
phpion
Czy jesteś w stanie oszacować ile miesięcznie może zarobić (na czysto, do ręki) programista? Jeśli możesz to podaj szacowaną kwotę w pierwszych miesiącach funkcjonowania gry, a także w momencie, gdy jej popularność się ustabilizuje.

PS: "Czas serwera" to nie jest czas serwera tylko czas klienta.
yazid86
Nie znam się za bardzo na tym, ale czy masz jakieś prawa do wykorzystania serialu w swojej grze?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.