Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP + javascrip maly problem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
marcindvd
Witam
Mam drobny problem z polaczeniem php z javascript a konkterniej z przekazaniem z php zmiennej do skryptu otwierajacego okno w java script a potem przez jave przekazanie zmiennej znowu do phpa smile.gif))

1. <?php
  2.  
  3. &#60;script>
  4.  
  5. function pokaz(numer)
  6. {
  7. b=window.open(&#092;"pok_banner?id=+ numer +\",\"\",\"width=550px,height=280px,toolbar=0,scrollbars=0,resizable=0,status=0\");
  8. }
  9. </script>
  10.  
  11. <a href=# onClick=pokaz($id)>Pokaz obrazek</a>
  12.  
  13.  
  14. ?>

Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc smile.gif)
shizo
  1. <script>
  2.  
  3. function pokaz(numer)
  4.         {
  5.         b=window.open('pok_banner?id=+ numer +','','width=550px,height=280px,toolbar=0,scrollbars=0,resizable=0,status=0');
  6.         }
  7. </script>
  8. <?php
  9.  
  10. echo(&#092;\"<a href=# onClick=pokaz($id)>Pokaz obrazek</a>\");
  11. ?>

Spróbuj tak.
marcindvd
Zmieniłem te znaczki i jest tak samo, w adresie coagle jest pok_banner.php?id=+id+ czyli jakby to interpretowal jako string ciagle a ja chce zeby był tam int smile.gif))
Dabroz
  1. <script>
  2. function pokaz(numer)
  3. {
  4.         b=window.open(\"pok_banner?id=\"+ numer,\"width=550px,height=280px,toolbar=0,scrollbars=0,resizable=0,status=0\");
  5. }
  6. </script>
  7. <?php
  8. echo &#092;"<a href=# onClick=pokaz($id)>Pokaz obrazek</a>\";
  9. ?>
marcindvd
Wielkie dzięki
Ile sie nad tym musiałem nameczyc a tu jakzwykle w takich przypadkach chodzi tylko o kolejnosc znaków albo o niewielka literowke.

pozdrawiam i dziekuje za pomoc smile.gif
tiraeth
Już prędzej:

1. <script>
  2. function pokaz(numer)
  3. {
  4. b=window.open(\"pok_banner?id=\"+ numer,\"width=550px,height=280px,toolbar=0,scrollbars=0,resizable=0,status=0\");
  5. }
  6. </script>
  7. <?php
  8. echo &#092;"<a href=# onClick=pokaz(\".$id.\")>Pokaz obrazek</a>\";
  9. ?>

oddzielajcie zmienne od stringa....
Dabroz
1) Jak już oddzielać, to potem użyć 'pojedyńczych apostrofów' do stringa

2) Jeżeli można wstawiać zmienne w prosty sposób to czemu tego nie robić?

3) Ale w sumie popiera, ja np. zawszę piszę tak:
  1. <?php $a='jakis napis'.$zmienna.'costam'; ?>
GeoS
Jak juz sie czepiac, to na calego:
Kod
<script>
function pokaz(numer)
{
        b=window.open("pok_banner?id="+ numer,"width=550px,height=280px,toolbar=0,scrollbars=0,resizable=0,status=0");
}
</script>

1. <a href=# onClick=pokaz(\"<?php echo $id.?>\")>Pokaz obrazek</a>
  2. ?>

W tym wypadku rozwiazujemy problemy wszystkich, ktorzy je tutaj mieli tongue.gif
Dabroz
Czepiamy się? OK cool.gif

Ty też masz błąd, bo otaczając ID w javascript cudzysłowami sugerujesz że to string, podczas gdy w oryginalnym skrypcie był to typ liczbowy smile.gif

A tak na serio, to autorowi tematu zaproponuję ciekawą rzecz: http://smarty.php.net
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.