Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wymiana karty graficznej.
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Pioruniasty
Mam pytanie i starego kompa, w którym chciałbym zmienić kartę graficzną

Specyfikacje komputera:
Płyta główna: Gigabyte GA-7NF-RZ (wejście do karty graficznej to AGP 8X)
Karta graficzna: ATI Radeon 9600 pro

Drugie pytanie - czy mogę kupić KAŻDĄ kartę graficzną z wejściem AGP 8X? Upatrzyłem fajną 1gb kartę graficzną z wejściem HDMI tylko pytanie czy pójdzie?
wiewiorek
Możesz, ale ze swej strony odradzam taki wydatek:
- AGP wymarło już dawno
- to, że jeszcze uda Ci się kupić kartę graficzną z 1 giga pamięci AGP nic nie zmieni, bo zapewne masz słaby procesor więc wbrew pozorom niewiele zyskasz, bo procesor będzie Cię ograniczać.
Pioruniasty
Fakt, mam słaby (AMD Sempron 2300+).
Jakbym jednak zmienił zamiast 1024 mb na 512 mb dałoby to coś? Na prawdę chodzi mi o uzyskanie paru klatek więcej przy starych grach internetowych gdzie przy większej ilości graczy w okolicy odczuwa się spory spadek FPSów.
wiewiorek
No parę klatek będziesz mieć więcej, ale nie oczekuj cudów. Wbrew pozorom procesor odgrywa bardzo istotną rolę w grach.
Pioruniasty
A ew. jakiś lepszy procek można włożyć?
Fifi209
Zmiana procesora to z reguły zmiana płyty, zmiana płyty to zazwyczaj zmiana pamięci RAM i karty graficznej (PCI Express x16)
krzyszbi
Cytat(Fifi209 @ 23.02.2012, 19:50:45 ) *
Zmiana procesora to z reguły zmiana płyty, zmiana płyty to zazwyczaj zmiana pamięci RAM i karty graficznej (PCI Express x16)

dołozył bym do tego jeszcze zmianę zasilacza

sam jestem na etapie wymiany wnętrza kompa i sie ciągle zastanawiam co wsadzić (do 1500 zł)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.