Blad:
From root@xxx.localdomain Sat Mar 3 10:37:05 2012 Return-Path: <root@xxx.localdomain> X-Original-To: root Delivered-To: root@xxx.localdomain Received: by xxx.localdomain (Postfix, from userid 0) id 5D4252D668E9; Sat, 3 Mar 2012 10:37:05 +0000 (UTC) From: root@xxx.localdomain (Cron Daemon) To: root@xxx.localdomain Subject: Cron <root@bustedga> /var/www/panel/files/sprawdz.sh Content-Type: text/plain; charset=ANSI_X3.4-1968 X-Cron-Env: <SHELL=/bin/sh> X-Cron-Env: <HOME=/root> X-Cron-Env: <PATH=/usr/bin:/bin> X-Cron-Env: <LOGNAME=root> Message-Id: <20120303103705.5D4252D668E9@xxx.localdomain> chmod: cannot access `/home/ventrilo/8006/ventrilo_srv.pid': No such file or directory
"No such file or directory" Katalogi istnieją razem z plikami ventrilo jednak tego .pid nie ma w folderach ani w necie ( google ) wiec to jakis plik tymczasowy musi być generowany przez aplikacje ventrilo ... Tak mi sie wydaje jednak ten proceses jest bardzo wazny bo przez to mi caly palel nie działa ( Znaczy dzila i panel ale nie odpala serwerów ) ... a wiem, że działał bo już kiedyś dawno temu go instalowałem nie ukryje że z pomocą kolegi ale tym razem zgubiłem do niego kontakt i musze polegać na sobie, i na dobrych ludziach z forum

Plik sprawdz.php wydaje byc się poprawny:
<?php include('/var/www/panel/config.php'); function date_diff($date1, $date2) { $y1 = $d1[0]; $m1 = $d1[1]; $d1 = $d1[2]; $y2 = $d2[0]; $m2 = $d2[1]; $d2 = $d2[2]; } $sql = "select `port`,`data` from `vt_users`"; if(!eregi($row['port'],@file_get_contents('/tmp/ventrilo_stop')) and ($data<0 or $data==0) and file_exists('/home/ventrilo/'.$row['port'].'/ventrilo_srv.pid')){ } } ?>
Do tego plik.sh
Tez wydaje sie być poprawny:
#!/bin/bash # zatrzymywanie serwerow if [ -e "/tmp/ventrilo_stop" ] then cp /tmp/ventrilo_stop /tmp/ventrilo_stop_b for x in $(cat /tmp/ventrilo_stop_b) do if [ -n "$x" ] then echo $x b=${x#*;} a=${x%;*} kill -9 "$a" rm "/home/ventrilo/$b/ventrilo_srv.pid" fi done rm /tmp/ventrilo_stop_b fi # uruchamianie serwerow if [ -e "/tmp/ventrilo_start" ] then cp /tmp/ventrilo_start /tmp/ventrilo_start_b for x in $(cat /tmp/ventrilo_start_b) do if [ -n "$x" ] then /home/ventrilo/$x/ventrilo_srv -f/home/ventrilo/$x/ventrilo_srv >/dev/null & sleep 2 chmod 777 "/home/ventrilo/$x/ventrilo_srv.pid" fi done rm /tmp/ventrilo_start_b fi