Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wysyłanie danych POSTem na obcą domenę
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
gargamel
Temat dość często wałkowany w internecie, jednak ja walczę z tym już bardzo długo i nie mogę wywalczyć...

Próbowałem z IFRAME-ami, z jednym dwoma, z cookiesami - też nic.

Jak przesłać dane postem da inną domenę i odebrać odpowiedź w JS - tak samo jak w AJAX, tylko na obcej domenie. Odpada niestety plik tzw. proxy, który umieszczam na swoim serwerze - na niego AJAXEM ślę dane, a on dopiero CURLem na obcy serwer i pobiera odpowiedź.

Podobno coś takiego jest wykonalne, ale nawet nie mogę znaleźć nazwy takowej techniki :/
Słyszał może ktoś coś konkretnego?
gargamel
No właśnie tak jak napisałem
Cytat
Odpada niestety plik tzw. proxy, który umieszczam na swoim serwerze - na niego AJAXEM ślę dane, a on dopiero CURLem na obcy serwer i pobiera odpowiedź.
smile.gif

!*!
Myślał indyk o niedzieli... wink.gif emm to innego wyjścia za bardzo nie widzę. Możesz poszukać też czegoś o JSONP, crossdomain AJAX i pokombinować z POST, jednak to tak jakby jechać do Paryża przez Kraków z Gdańska.
gargamel
JSONP może zawieść bo danych do przesłania jest sporo. A wiadomo że w przesyłaniu GET-em są pewne limity. :/

Edit:

Ogólnie to wygląda tak:
Ja mam serwer z pewnym systemem.
Chcę udostępnić partnerom możliwość nazwijmy to sprzedawania mojego produktu / usługi.
Powinno się to odbywać w maksymalnie prosty sposób, tzn daję im linijkę kodu
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext
  1. <script src="sciezka/do/pliku/na/moim/serwerze.js" type="text/javascript"></script>
[JAVASCRIPT] pobierz, plaintext

którą wrzucają sobie w HEAD.
Plik ładuje na ich stronę odpowiedni HTML ( treść, formularze itp ) oraz funkcje JS.
Stamtąd potrzebuję mieć dane przesyłane POSTEM na mój serwer, ale musi być zwrócona odpowiedź - no i tu jest problem. Bo mógłbym stworzyć ukryty iframe, na który wysyłane były by dane. W iframie byłby osadzony plik PHP z mojego serwera, który odbiera dane i zwraca odpowiedź ( np w JSON ). Tu jednak z racji tego że iframe działa na obcej ( mojej ) domenie, nie dostanę się do jego zawartości. :/
vokiel
Jeśli plik startowy jest pobierany z Twojego serwera, to możesz w nim dodać funkcję callback, która będzie wywoływana po zakończeniu składania zamówienia. Danych wcale nie musisz wysyłać POST'em, chyba, że jest ich bardzo dużo. Możesz wysłać GET'em i odebrać odpowiedź jako wynik zwrócony z danej strony, i tą odpowiedź przekazać do funkcji callback, która będzie już wiedziała co zrobić z daną odpowiedzią.
gargamel
Opisujesz JSONP smile.gif a tak jak wyżej napisałem, nie mogę wysłać danych GETem, bo jest ich duuuużo..
gargamel
Dzięki za linki. Zobaczę co da się z tego zrobić i poinformuję tutaj smile.gif

Edit:
Przebrnęłem przez podane linki no i wyszło że jednak nie da się tego zrobić tak aby działało na przynajmniej większości przeglądarek ... :/
No ale nic, przynajmniej wiem że trzeba szukać gdzie indziej.
Pzdr.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.