Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Top 10
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Dominator
Siemka

Tworzę TOP10 zapraszających, tzn. ludzie na stronie mogą zapraszać innych z tzw. reflinka. I właśnie chcę zrobić taką statystykę, która pokazywałaby mi kto ile użytkowników zaprosił rosnąco. Np; pierwsza osoba - zaprosiła 3 osoby, druga jedną osobę, itp; ale mi coś nie wychodzi - co jest źle ?

1. $zapytanie = mysql_query("SELECT * FROM $prefiks_tabeli ORDER BY ilosc_zaproszonych ASC LIMIT 0,10");
  2.  
  3. while ($row = mysql_fetch_assoc($zapytanie))
  4. {
  5. echo "Login ==> ".$row['login']." ^ ".$row['ilosc_zaproszonych'];
  6.  
  7. }
nospor
Ciezko napisac:
"nie wyswietla się nic"
albo
"wyswietla sie w złej kolejnosci"
?
Tyle postów to już mógłbyś umieć zadać pytanie jak człowiek.
Dominator
Póki co mam 2 userów. Jednym jestem ja, a drugim ktoś o nicku 'nospor' (bez obrazy), ja zaprosiłem 4 osoby, a nospor 1 osobę. Wynik tego jest taki, że pokazuje mi Login ==> nospor ^ 1
nospor
Prawda, że teraz wiadomo o co chodzi? A nie mamy zgadywać czy to błąd zapytania czy może jeszcze coś innego...

Skoro ci się wyswietlam tylko ja to:
albo tam jestem tylko ja
albo źle widzisz wink.gif
Skoro są dwa rekordy w tabeli, to ten kod te dwa rekordy zwraca. Jak ich nie widzisz to albo zajrzyj do źródła strony, albo pokaż cały kod, bo może całość coś psuje
Dominator
Dobra, już to naprawiłem, przyczyną tego było, że na dole pod tym skryptem miałem kod, który psuł działanie tego do top10, przepraszam za problemy. Dzięki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.