Otóż sytuacja wygląda następująco. Mam do zrobienia mini stronkę na zaliczenie i muszę w niej wstawić skrypcik dodający lub edytujący dane w bazie danych.
Gdy mam ustawione samo dodawanie, to nie ma problemu, ale schody pojawiają się, gdy chcę edytować.
Wywala Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home2/phen/domains/phen.pl/public_html/edytujprofil.php on line 44
Czyli standard. Próbowałem to na miliard sposobów rozwiązać, ale nie wiem jak. Gdy już coś mi się udało, to error wyskakiwał w lini 56. Już nie wiem jak mam sobie poradzić.
<center><h1>Edycja profilu</h1></center><br><br> <?php $imie = ($_POST['imie']); $nazwisko = ($_POST['nazwisko']); $pesel = ($_POST['pesel']); $miejscowosc = ($_POST['miejcowosc']); $ulica = ($_POST['ulica']); $mail = ($_POST['mail']); $telefon = ($_POST['telefon']); $id_usera = ($_SESSION['id_usera']); $zapstud="select PP.id_studenta, imie, nazwisko, pesel, miejscowosc, ulica, mail, telefon from portal_users PU join portal_studenci PP on PP.id_studenta=PU.id_usera where id_usera=$_SESSION[id_usera]"; { if ($id_usera && $id_stud) { $zapytanie = "UPDATE `portal_studenci` SET (`id_studenta`= $id_usera, `imie` = `$imie`, `nazwisko` = $nazwisko, `pesel` = $pesel, `miejscowosc` = $miejscowosc, `ulica` = $ulica, `mail` = $mail, `telefon` = $telefon); if(!mysql_query($zapytanie)) { echo '<pre>'.mysql_error().'</pre>'; //Na wypadek błędu } } else { $insert = "INSERT INTO `portal_studenci` (`id_studenta`, `imie`, `nazwisko`, `pesel`, `miejscowosc`, `ulica`, `mail`, `telefon`) VALUES (NULL, $imie, $nazwisko, $pesel, $miejscowosc, $ulica, $mail, $telefon)"; if(!mysql_query($insert)) { echo '<pre>'.mysql_error().'</pre>'; //Na wypadek błędu } } } ?> </body> <body> <form method="post"> Imię:<br><input class="textbox" type="text" name="imie"/><br/> Nazwisko:<br><input class="textbox" type="text" name="nazwisko"/><br/> PESEL:<br><input class="textbox" type="text" name="pesel"/><br/> Miejscowość:<br><input class="textbox" type="text" name="miejscowosc"/><br/> Ulica:<br><input class="textbox" type="text" name="ulica"/><br/> E-Mail:<br><input class="textbox" type="text" name="mail"/><br/> Telefon:<br><input class="textbox" type="text" name="telefon"/><br/> <input type="submit" name="addd" value="addd" /> </form> </body>