Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]dziwne zachowanie formularza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
olszam
mam problem z danym formularzem otóż gdy wypełnia sie w nim dane w textboxie, selecta i checkboxa to po klkinieciu na przycisk submit wynik będzie wyświetlony niżej natomiast te dane które uzupełniłem nagle znikają czy jest na to jakaś rada by zachował ostatni wpis.
Kshyhoo
Przesłać w $_GET, $_POST albo wrzucić w $_SESSION?
olszam
w textbox akurat nie trudno zrobić wystarczy chyba do value wrzucić tą część z $_POST ale nie wiem własnie jak kodzik by wyglądał do selecta i checkboxa
Kshyhoo
A masz bana na Google?
olszam
?
Mackos
biggrin.gif kolega Kshyhoo pyta czy zostałeś zablokowany w google i nie możesz wyszukiwać ?
(wykryj wskazówkę w tych odpowiedziach - słowo klucz = Google )
olszam
wiem o co mu chodziło tylko tak o sobie napisałem ten znak zapytania. Google mi tylko pomógł z textboxem ten problem rozwiązać natomiast nie dla selecta i chceckboxa, ja jestem dopiero początkujący a nie jak jakiś pro w php jak Kshyhoo.
lobopol
Dla selecta robisz np. tak

1. <select name="cos">
  2. <option value="1" <?php echo isset($_POST['cos']) && $_POST['cos'] == '1' ? 'selected="selected"' : '' ?>>1</option>
  3. <option value="2" <?php echo isset($_POST['cos']) && $_POST['cos'] == '2' ? 'selected="selected"' : '' ?>>2</option>
  4. <option value="3" <?php echo isset($_POST['cos']) && $_POST['cos'] == '3' ? 'selected="selected"' : '' ?>>3</option>
  5. <option value="4" <?php echo isset($_POST['cos']) && $_POST['cos'] == '4' ? 'selected="selected"' : '' ?>>4</option>
olszam
ok thx
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.