Mam taki mały problem. Przerabiam sobie teraz przykłady z jQuery i natrafilem na przeszkodę. Mianowicie:
$(function() { $("ul#separator span").css("opacity","0"); // on mouse over $("ul#separator span").hover(function () { $(this).stop().animate({ opacity: 1 }, "slow"); }, // on mouse out function () { $(this).stop().animate({ opacity: 0 }, "slow"); }); });
Działa ładnie, efekt jak zapewne domyślacie się jest to przenikanie tła.
Pomyślałem sobie że fajnie byłoby gdyby to wszystko się jeszcze wysuwało i tutaj pojawia się problem:
Przerobiłem to na takie coś:
$(function() { $("ul#separator span").css("opacity","0"); // on mouse over $("ul#separator span").hover(function () { $(this).stop().animate({ opacity: 1 }, "slow"), $("ul#separator span").animate({left: "0px"}, 1000 ); }, // on mouse out function () { $(this).stop().animate({ opacity: 0 }, "slow"), $("ul#separator span").animate({left: "-250px"}, 1000 ); }); });
I można powiedzieć że działa, ale dla wszystkich span'ów. Chciałbym żeby to działało tak jak z tym pierwszym efektem, dla pojedyńczego span'a.
Próbowałem robić z $(this), zagnieżdzać jeszcze jedną funkcję function(){ $(ul#separator span).animate({left: "-250px"}, 1000 ); }, ale brak porządanego efektu.
Ktoś mógłby mnie nakierować na właściwy tor rozumowania tego?