Witam. Mam oto taki problem. Staram się przesłać dane metodą get. Na stronie jest umieszczony select z akcją onchange. Po zmianie powinna się ładować do iframe strona z odpowiednimi parametrami w tym przypadku chodzi o przekazanie zmiennej date o zawartości z pola dateinput. Niestety nie wiem jak podstawić do zmiennej date aktualną zawartość pola dateinput( czyli aktualną datę). Chodzi mi o kod js. To co jest obecnie w kodzie przesyła mi tylko ciąg wpisanych znaków a nie datę. Czyli zamiast daty w formacie YYYY-MM-DD przesyła :document.getElementById('data1').value;.Kod wygląda tak:
<body onload="document.getElementById('new').contentWindow.location='formmeldunku.html?'"> <h1>Ustalanie widoku meldunku
</h1>
<select id="miesiac" onchange="document.getElementById('new').contentWindow.location=this.options[selectedIndex].value" name="miesiac"> <option value="formmeldunku.html?" selected>Wprowadzenie meldunku
</option> <option value="zameldowani.php?data=<script type='text/javascript'>document.getElementById('data1').value;
</script>">Lista osób zameldowanych w dniu:
</option> <option value="wymeldowani.php?data=<script type='text/javascript'>document.getElementById('data1').value;
</script>">Lista osób opuszczających hotel w dniu:
</option>
<iframe name="obraza" align="center" frameborder="3" width="1200" height="800" id="new"> </iframe>