Mam problem z systemem logowania, po wpisaniu poprawnych danych znajdujacych sie w bazie login i haslo wyskakuje komunikat "bledny login lub haslo" chociaz dane sa poprawne . Moze ktos znajdzie blad w moim kodzie
require 'connect.php'; require 'functions.php'; { } { exit; } if($_POST['submit']=='Loguj') { if(!$_POST['username'] || !$_POST['password']) $err[] = 'Wszystkie pola muszą być wypełnione!'; { $_POST['rememberMe'] = (int)$_POST['rememberMe']; //$row = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT id,usr FROM tz_members WHERE 'usr'= '".$login."' AND pass='".md5($_POST['password'])."'")); $row = mysql_query("SELECT `id`,`usr` FROM `tz_members` WHERE `usr`='".$_POST['username']."' LIMIT 1") or die (mysql_error()); if($row['usr']) { $_SESSION['usr']=$row['usr']; $_SESSION['id'] = $row['id']; $_SESSION['rememberMe'] = $_POST['rememberMe']; } else $err[]='Błędny login lub hasło!'; } if($err) exit; } else if($_POST['submit']=='Rejestruj') { { $err[]='Login musi się składać z min 3 znaków, i nie możę przekroczyć 32!'; } { $err[]='Wykryto niedozwolone znaki!'; } if(!checkEmail($_POST['email'])) { $err[]='Wpisz e-mail poprawnie!'; } { VALUES( '".$_POST['username']."', '".$_POST['email']."', '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."', NOW() )"); { $to = $_POST['email']; $subject = 'System rejestracji serwisu ecoBooks.com.pl'; $message = 'Your password is: '.$pass; $headers = 'From: rejestracja@********'; $_SESSION['msg']['reg-success']='Właśnie wysłaliśmy do Ciebie maila z nowym hasłem do systemu!'; } else $err[]='Ta nazwa urzytkownika jest zajęta!'; } { } exit; } $script = ''; if($_SESSION['msg']) { $script = ' <script type="text/javascript"> $(function(){ $("div#panel").show(); $("#toggle a").toggle(); }); </script>'; } ?>
system rejestracji dziala poprawnie chodzi mi tylko o logowanie
bede wdzieczny za wszelkie uwagi
pozdrawiam