Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Brute Force błąd logowania
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
szczalpi
Witam
Może nie ten dział, ale proszę o wyrozumiałość
Mam problem z serwerem na webd.pl. Chodzi o zagadnienie "BRUTE FORCE ATTACK".
Nie mogę zalogować się do swojego serwera ze swojego komputera. Kiedy loguje się z innego to nie ma żadnego problemu.
Nie wiem co mam już zrobić. Admin Webd pisze do mnie, że moje ip komputera jest odblokowane, lecz dalej pojawia się problem.
Komputer skanowałem już pod kątem wirusa, trojanów. Do tego używałem avast, avg, combofix lecz nic nie znalazło.
Proszę o pomoc co mogę zrobić, abym mógł się logować.
Pozdrawiam
grrizli
Nie rozumiem co ma to zagadnienie w temacie. Dlaczego nie możesz się zalogować ze swojego komputera? Czy dostajesz jakieś komunikaty? Myślę, że najlepszą metodą będzie przetestowanie łączności z serwerem na różnych `warstwach stosu`. Czy odpowiada na pingi? (jeżeli na innych odpowiada, to wiesz, że nie masz z nim praktycznie żadnej łączności). Sprawdź czy ze swojego komputera możesz się logować do innych serwerów i klient działa poprawnie i nie jest blokowany przez firewalla itp
d3ut3r
co prawda miałem tak na innym hostingu, ale spróbuj nie odwiedzać cpanelu (bo domyślam się że o cpanel Ci chodzi) przez 1h w ogóle tam nie wchodź i spróbuj po godzinie czasu, wcześniej wyczyść cookie i pliki tymczasowe.
szczalpi
Witam
Wyżej wasze polecenia nic nie dały. Dalej pojawia mi się ten problem. Może znacie jakieś inne rozwiązania, które pozwolą mi wyeleminować zaistniały problem.
Pozdrawiam

Witam
Mam dalej problem z "brute force" z logowaniem się do serwera, ale tylko ze swojego komputera.
Zainstalowałem na nowo system, przeskanowałem komputer pod katem trojanów, wirusy i itp. Lecz nic to nie dało. Czy znacie może jakiś sposób jak można rozwiązać mój problem.
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.