Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z połączeniem
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Dawids
Witam mam pytanie, a zasadzie problem. Posiadam dwa serwery na pierwszym jest serwis, a na drugim baza mysql. Jak próbuję z pierwszego wywołać zapytanie to nie dostaję odpowiedzi za to na jak z 2 ( localhost ) normalnie wywołuje zapytanie. W pomocy technicznej powiedzieli mi tyle cytat:
Kod
Możesz pozwolić zewnetrznym serwerom na dostęp do twojej bazy MySQL przez dodanie ich hosta do listy. UWAGA: zgodnie z polityką bezpieczeństwa prosze podawać tylko konkretne adresy IP serwerów. Podawanie adresów w postaci nazwy oraz % jest niepoprawne.
co prawda mam cpanel, ale tylko na 1 serwerze, a na 2 już nie i tu jest pytanie jak dodać takiego hosta do listy poprzez edycje plików albo phpmyadmina ?

Dziękuję i pozdrawiam .
wookieb
Zapytaj się pomoc technicznej.
Dawids
No właśnie i tu jest problem, że takowej pomocy nie posiadam. Jestem zdany tylko na siebie ( kupiłem serwer bez administracji )
Na 1 mam pełną pomoc admina, a na 2 już nie ( brak pieniędzy :<)
alegorn
no, ale to co odpisali jest wystarczajaco jasne....
podpowiem ze musisz odpowiednio zdefiniowac usera

taka refleksja, jesli nie potrafisz sobie z tym juz teraz poradzic, to moze jakis szybki kurs od administracji serwerem mysql ?
to o co pytasz - to podstawy, bez ich opanowania, jak chcesz sobie administrowac serwerem... ?

z drugiej strony, zastanow sie czy nie nawiazac jakiejs wspolpracy z adminem, bo wydaje mi sie ze na dluzsza mete - bedziesz mial mnostwo takich drobnych problemow...
j.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.