marcio
1.04.2012, 14:23:42
Witam chcialem sie zapytac czy podpisujac sie pod petycje online
tutaj jest ona tak samo wazna jak podpis czarne na bialym?
Crozin
1.04.2012, 14:47:17
Ani numeru PESEL, ani serii i numeru dowodu osobistego, ani podpisu - szczerze powątpiewam w równość takiej petycji względem tradycyjnej.
marcio
1.04.2012, 15:37:20
No wlasnie to mnie dziwi, byc moze sprawdzaja imie i nazwisko choc te moze sie powielac.
Moze jest tak ze jak dojdzie do 500K wysle ci email zeby podac wiecej danych
Spawnm
1.04.2012, 15:59:17
Jak dla mnie to to jest zwykły zbieracz maili do rozsyłania spamu.
omalep
2.04.2012, 21:53:58
Moze i założenie tej petycji było słuszne ale nasze elity polityczne to nadal dinozaury kochające sie w teczkach i stertach papieru.
marcio
2.04.2012, 22:21:23
No nic miejmy nadzieje ze ACTA nie wejdzie w zycie
Nawet jak 'wejdzie' (bo teoretycznie już jest) to niczego to nie zmieni.
A każda "petycja" online, jest zwykłym zbieraczem adresów email i jeszcze nie słyszałem, aby jakakolwiek została złożona w odpowiednim urzędzie po uzbieraniu wystarczającej liczby podpisów. Poza tym, za tym stoi wykop.pl, to chyba mówi samo za siebie.
Przecież ACTA nie przeszło. Rząd D.Tuska wycofał się z tego UE też się wycofuje i nie ma co do tego wracać, mamy nowe ustawy które uderzają w wolność internetu ale teraz jesteśmy silniejsi i nas internautów robi się coraz więcej ! Tylko w Polsce już 70% gospodarstw miało dostęp do INTERNETU w domu. A pewno parę % więcej ma komputer bez jeszcze dostępu do netu co ma zmienić parę jak na razie "obiecanek" tpsa do 2015r. Chociaż jak to pisali nic nie mówili o fuzji więc teraz nie wiadomo ...
TomaszHydrzyk
6.04.2012, 09:21:44
Nawet jak 'wejdzie' (bo teoretycznie już jest) to niczego to nie zmieni. ---Zmieni, zmieni, ale trzeba czas. To nie jest tak że jednego dnia coś podpisują i drugiego już jest. na niektóre rzeczy potrzeba naprawdę sporo czasu.
A każda "petycja" online, jest zwykłym zbieraczem adresów email i jeszcze nie słyszałem, aby jakakolwiek została złożona w odpowiednim urzędzie po uzbieraniu wystarczającej liczby podpisów. Poza tym, za tym stoi wykop.pl, to chyba mówi samo za siebie. --- Co do tego to zgadazam się w 100% jest to wyłącznie zbieracz adresów, ale czy to wykop czy nie to nie wiem. W każdym bądź razie w takiej sytuacji mógłbym wpisać nie tylko siebie ale pół rodziny, a jak jest na papierze to po 1. ktoś zwraca uwagę czy jedna osoba uzupełnia tylko za siebie, a po drugie trzeba określi pesel lub/i serię i nr dow. osobistego więc to już jest troszke "problem" dla "podrabiaczy", no i zostaje jeszcze podpis- unikalny, każdy ma inny.
uncuncunc
6.04.2012, 09:47:15
Cytat(TomaszHydrzyk @ 6.04.2012, 10:21:44 )

Zmieni, zmieni, ale trzeba czas. To nie jest tak że jednego dnia coś podpisują i drugiego już jest. na niektóre rzeczy potrzeba naprawdę sporo czasu.
Co Ci się zmieni? Zamknęli MU i na tym skorzystała konkurencja, większość większych serwisów która choćby linkowała do filmów czy seriali, znalazła praktycznie następnego dnia odpowiedniki, czasami nawet lepsze. Serwery MU nadal są utrzymywane przez hosting, nikt niczego nie pokasował, trwa batalia żeby właściciel mógł odzyskać sprzęt a użytkownicy swoje legalne dane. Skończy się na tym że właściciel MU wywiezie dyski poza teren USA i MU znowu zacznie funkcjonować, bo niby jak prokuratura będzie sprawdzała ileś tam egzabajtów danych czy filmik X jest legalny.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.