Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Strona wydziału informatyki :D
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
bartmag
W ramach krzewienia humoru wśród gawiedzi podaję linka do strony wydziału informatyki państwowej uczelni na której kiedyś studiowałem biggrin.gif Strona jest nowa, bo uczelnia zmieniła nazwę z WSP na Akademię blink.gif.

W opini pracowników jest dynamiczna (bo oni wiedzą co to jest dynamiczna strona).

Strona wydziału

Humorystyczne (śmiech przez łzy) jest to, że ludzie którzy tam uczą mają o sobie najwyższe mniemanie jako wysokiej klasy specjaliści (itepe. itede. ), również z zagadnień - cytuję - prostego dziubania w HTML. W końcu to nie C++ czy Java tongue.gif

No a strona sama się broni, jako wybitna, ładna, super zajefana .....

Pozdrawiam wszystkich studiujących i byłych studiujących w Częstochowie. Rkingsmiley.png
sztosz
Co layout ci się nie podoba czy co?

Linki są chyba aktywne wszystkie?

No nierozumiem... tiredsmiley.gif (biggrin.gif)
Dawid Pytel
Ja także nie rozumiem o co chodzi.

np. AGH też porywającej strony nie ma...
sf
Znaczna liczba uczelni ma takie zaje* fajne strony. Tylko oni chyba uwazaja, ze to jest piekne winksmiley.jpg Wystarczyloby wydac to co dalem za dodatkowe terminy i juz by mieli super strone. No coz. Przynajmniej jest sie z czego posmiac tongue.gif
seaquest
ja nie rozumiem z czego wy sie nabijacie..
co profesorzy maja zadac studentom zrobienie takiej strony? a moze maja ja sami zrobic? no moim zdaniem powinni miec inne zadania: DOBRZE UCZYC
a moze maja to zlecic jakiejs firmie?questionmark.gif jednak lepiej moim zdaniem te kase wydac, zeby chociaz kompa kupic dla szkoly albo powiekszyc serwer
bartmag
Cytat(seaquest @ 2004-07-30 16:34:37)
ja nie rozumiem z czego wy sie nabijacie..
co profesorzy maja zadac studentom zrobienie takiej strony? a moze maja ja sami zrobic? no moim zdaniem powinni miec inne zadania: DOBRZE UCZYC
a moze maja to zlecic jakiejs firmie?questionmark.gif jednak lepiej moim zdaniem te kase wydac, zeby chociaz kompa kupic dla szkoly albo powiekszyc serwer

Nie chodzi o nabijanie. Ja raczej chciałem zwrócić waszą uwagę na pewnego rodzaju hipokryzję jaka panuje na tej (i nie tylko przecież) uczelni. Z jednej strony "specjaliści" tzw. pełną gębą a z drugiej brak szacunku do studenta.

Ja nie twierdzę, że ta strona ma być we flashach i innych takich, ale na Boga to jest kierunek informatyczny .... patrząc przez ten pryzmat to już wogóle tragedia. Czy ludzie tam pracujący nie powinni (a może nie umieją) zrobić czegoś dla uczelni questionmark.gif Bo to, że na uczelni mającej prawa dawania mgr jest specjalista od języków skryptowych i baz danych to chyba nie ulega wątpliwości ... a może się mylę...

Tą kasę lepiej się wydaje na wycieczki kadry ... blink.gif Rkingsmiley.png

A z tym uczeniem to też jest różnie - przynajmniej stronka mogłaby być lepsza - tak przez szacunek dla studentów.
halfik
coz, site jest co najmniej cienki pod wzgledem wizualnym, ale to niemalze standard gdy mowa o uczelniach.
Ace
ok, ale wedlug mnie strona jest wizytowka firmy. Jesli ucza dobrze, to niech maja jeszcze do tego odpowiednia strone internetowa. Nie mowie, ze poszedlbym do szkoly ktora ma wspaniala strone internetowa, ale jesli jest to kierunek informatyczny, a internet jest dziedzina informatyki, to mozna pomyslec, ze niby tak dobrze ucza, a strone maja do bani. Takie jest moje zdanie.
invx
nie zadam wiele ale wg. mnie taki poziom, dla takiej instytucji to jest kompromotacja.
Parti
To nie tylko w Polsce tak jest. Przyklad: Computer Science Institute Berkeley
czachor
@Parti: ale ta strona naprawdę jest OK... ładnie, schludnie, żadnych zbędnych informacji...
prosta, przyjemna do oglądania strona, do której nie mam gdzie się przyczepić
Mikoj
Hm ja tez nie mam zastrzeżeń strona uczelni jest po to żeby informować studentów lub przyszłych kandydatów. A nie po to żeby zaskakiwała swoim wygładem i fajerwerkami na niej zamieszonymi. biggrin.gif
Parti
Cytat(czachor @ 2004-07-30 21:35:03)
@Parti: ale ta strona naprawdę jest OK... ładnie, schludnie, żadnych zbędnych informacji...
prosta, przyjemna do oglądania strona, do której nie mam gdzie się przyczepić

Jakby wywalic ten obrazek ze strony WSP (ten z informacjami teleadresowymi) to obie strony beda z grubsza takie same dla mnie.

... ładnie, schludnie, żadnych zbędnych informacji ...
enceladus
Wystarczy dobry zapaleniec i....
http://www.fcm.put.poznan.pl/
escaflowne
Cytat(Parti @ 2004-07-30 20:11:55)
To nie tylko w Polsce tak jest. Przyklad: Computer Science Institute Berkeley

Coż, mogę się założyć, że taką stronę można bez większych problemów obejrzeć pod Lynxem/Linksem. Może taki cel właśnie przyświecał autorom tejże strony?
DeyV
tak to jakoś bywa, że informatycy rzadko kiedy są dobrymi designerami. Ale to nie zawsze uniemożliwia zrobienie przejrzystej, czytelnej, i przynajmniej znośnie wyglądającej strony, czego przykładem jest http://www.wiz.pwr.wroc.pl/wiznet/
No tak - Wrocław górą winksmiley.jpg
radzaw
heh, wszystkie się chowają przed Szczecińską smile.gif
http://www.wi.ps.pl/
Seth
http://www.wat.waw.pl winksmiley.jpg
halfik
eee tam, od robienia ladnych siteow to sa studenci. Panowie i Panie z roznymi takimi przedrostkami przed nazwiskami to raczej powinni zajmowac sie praca naukowa or something like that tongue.gif
sztosz
Moim skromnym zdaniem strony uczelni powinny miec charakter stricte informacyjny. To nie sa molochy które mają przyciagnąć jak najwieksza liczbę ludzi w kazdym wieku aby na nich zarobić kupe kasy. Wchodzac na taką stronę szukasz konkretnych informacji a nie po to by zabić nudę i pogladać/przeczytać czasochłonne bzdety.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.