Mam skrypt general.js w którym znajduje się skrypt ładowania poszczególnych obiektów na całej stronie. Przy otwieraniu strony nie otwiera mi się żadne okno - widać tylko i wyłącznie tło strony. Ja chciałbym natomiast, żeby podczas załadowania strony otwierało się okno takie chociażby jak po kliknięciu w "Poznaj nas". Jednak ten kod Jquery kompletnie mnie powala, a w połączeniu z HTML5 nie jestem w stanie za dużo zrobić. Całość skryptu jQuery odpowiadającego za ruch na stronie znajduje się w katalogu js/general.js.
Adres podglądu:
Kod
http://www.tajnikihackingu.pl/strona/
Całość można pobrać:
Kod
http://www.tajnikihackingu.pl/strona/strona.rar
Próbowałem robić coś takiego:
jQuery(document).ready(function($){ $('#body_loader').fadeIn(); $('#first-page').fadeIn(); //dopisane przeze mnie i po stworzeniu tego diva w css i umieszczeniu na stronie nic się nie dzieje //In our jQuery function, we will first cache some element and define some variables: var $bg = $('#background'), $bg_img = $bg.find('img'), $bg_img_eq = $bg_img.eq(0), total = $bg_img.length, current = 0, $next = $('#next'), $prev = $('#prev') $(window).load(function(){ //hide loader $('#body_loader').fadeOut('fast', function(){ init(); }).remove(); }); var intervalID, play = $('#play'), titleItem = $('.title-item'); //shows the first image and initializes events function init(){ //get dimentions for the image, based on the windows size var dim = getImageDim($bg_img_eq); //set the returned values and show the image $bg_img_eq.css({ width : dim.width, height : dim.height, left : dim.left, top : dim.top }).fadeIn('normal'); //resizing the window resizes the $tf_bg_img $(window).bind('resize',function(){ var dim = getImageDim($bg_img_eq); $bg_img_eq.css({ width : dim.width, height : dim.height, left : dim.left, top : dim.top }); });
Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki, a jeżeli to wymaga większej wiedzy dotyczącej jQuery i przeciętniak sobie z tym nie poradzi, to oprócz zwykłego "Pomógł" chętnie zapłacę za wykonaną pracę i w miarę klarowne wytłumacznie co powinienem zrobić.
Pozdrawiam,
Ravik