mam następujący kod
$licznik = -6; while($licznik < 1) { $rokstart = $datastart[0]; $miesiacstart = $datastart[1]; $dzienstart = $datastart[2]; $res = mysql_query ("SELECT podzapytanie.data , AVG(podzapytanie.przeplyw) FROM ( SELECT zf as przeplyw, zf as licznik , time as data , extract(hour from time) as godzina , extract(day from time) as dzien FROM `transmisja` WHERE time BETWEEN '".$rokstart."-".$miesiacstart."-".$dzienstart." 00:00:00' AND '".$rokstart."-".$miesiacstart."-".$dzienstart." 23:59:59' AND numerprzeplywomierza = '1') as podzapytanie GROUP BY podzapytanie.godzina ,podzapytanie.dzien ORDER BY podzapytanie.data ASC"); { //$xwartosc = 1 - (($godzina[0]*(100/60))/100)+(($godzina[1]*(100/60))/10000)+(($godzina[2]*(100/60))/1000000); //if($output == "") // $output = $row[0].$xwartosc.",".($ywartosc)."<br>"; //else //$output = $row[0].$output." ".$xwartosc.",".($ywartosc)." <br>"; //$xwartosc = $licznik - 1; $xwartosc = $licznik - (1 - (($godzina[0]*(100/24))/100)); //$output = $xwartosc.",".($ywartosc)." <BR>".$output; if($output == "") $output = $xwartosc.",".($ywartosc); else $output = $output." ".$xwartosc.",".($ywartosc); } $licznik = $licznik +1; } if($output == "") $output = "0,0";
Chodzi mi o zapytanie - w chwili obecnej zwraca mi na osi wartości y średnią i to w sposób ciągły.
Chciałbym, aby zamiast tej średniej pojawiała się różnica między wartością z pierwszego pomiaru danego dnia a wartością z pomiaru ostatniego jako jedna liczba z każdego dnia, tj. np. pierwszy pomiar dnia 2012-05-08 z wynikiem 20 a ostatni pomiar tego dnia z wynikiem 40 - zwraca mi wartość 40.