Mam do wykonania projekt strony o tematyce piłkarskiej. Ogólny wygląd strony i założenia wszelakie już mam ale chciałbym dodać do strony 'to coś'. Widziałem na stronie klubu piłkarskiego (cała wykonana we flashu) fajne intro, ludek sobie podbija piłkę, a jak się strona załaduje to kopnął piłkę na środek boiska i po odbiciu pojawiło się na murawie logo klubu. Fajnie to wyglądało, myślałem o podobnym czymś na swoją stronę. Różnica jest taka że moja strona nie jest i nie może być wykonana we flashu, może mieć jedynie wstawki w tej technologii.
Moje pytanie brzmi, czy można zrobić podobny bajer w jakiejś innej technologii/języku? Bo widziałem że w jQuery to można czasem też napisać 'cuda na kiju' ale nie wiem jakby to ugryźć od strony tej biblioteki (bo parę skryptów też w niej napisałem). Czy może coś innego ? Googlowałem w poszukiwaniu gotowych intro we flashu o tematyce piłkarskiej ale coś nie mogę nic sensownego wynaleźć. Najlepiej by było coś takiego samemu skrobnąć lecz problem w tym, że zawsze pisałem w PHP, JS, jQuery i podobnych, z flashem nie miałem raczej styczności.
Bardzo mile widziane by były jakieś tutoriale, linki, poradniki jak coś takiego zrobić od podstaw. A może macie inne, ciekawsze pomysły jak to rozwiązać ? Z góry dzięki za wszelakie pomysły i podpowiedzi, pozdrawiam