Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zna sie ktos na ASP?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Tomasz Ptak
Witam!
Mam problem z pokazywaniem obrazu z bazy danych - pokazuje tylko fragment, a reszta jest "czysta".
Najlepiej na priv poprosze, zeby nie zasmiecaj forum o pieknym php gadaniem a ASP:)
wassago
po to mamy hydepark.. lepiej juz o ASP niz o tym jakiego radia sluchamy winksmiley.jpg poza tym komus moze odpowiedz pomoc.

pzdr.
fones
Jedynie co wiem o ASP to ze skrót oznacza Active Server Page ;p

pozdro guitar.gif
php IS THE BEST exclamation.gif!
Seth
Skoro jest juz w Hydeparku to mozna tutaj prowadzic dyskusje.

Podzuc kod odpowiedizalny za wyswietlanie obrazka i za wzucanie go do bazy danych (jaka to jest baza ?).
Tomasz Ptak
Ale sie porobilo. Okazalo sie ze taki mlotek jeden - Tomasz Ptak - nie potrafil wlaczyc zaawansowanych ustawien uprawnien do zapisywania i modyfikowania folderu...
Bo widzicie, pierwsza wersja miala miec plik wsadzany na dysk i tylko nazwe i wymiary (znalazlem darmowy skrypt zczytujacy wymiary w ASP - duza uszczednosc gdy najtanszy komponent do pracy z obrazkami kosztuje 50 dolcow) do bazy danych. Jednak mialem duze problemy z usuwaniem plikow - czesc moglem a czesc nie.
Kiedy powiedzialem informatykom, nie do konca zalapali o co mi chodzi i stwierdzili ze nie wiedza jak mi pomoc. Wiec trzy dni (od poniedzialku) szukalem wsadzania do bazy danych. A tu wczoraj ich oswiecilo i tylko drobne poprawki byly potrzebne w pierwszej wersji i wsio juz dziala.
Nie mniej jednak jest to dziwna sprawa.
Uzywam kodu takiego jak na http://www.developersdex.com/gurus/articles/670.asp?Page=2
Tylko bez uzycia recordset - wywolywalem poprzez metode execute obiektu adodb.connection.
Co wiecej - ucina tylko jpg-i, gif-y i bmp-y pokazuje ok.
Innym ludziom to dziala - to moze byc jakis problem z moja konfiguracja.
Uzywam IIS 5.1 oraz MS SQL Server 2000
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.