Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Win 1250 -> Iso 8859-1
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
beton__
Potrzebuje programik do zmiany strony kodowej dokumentu (nizbyt precyzyjnie) chodzi mi dokladniej o to zeby zamiast ..:: Pierwsze b³êdy ::.. normalnie . Jeszcze jedno mam pytaqo czemu nie potrafie napisac polskich liter z wyjatkiem ó na stronach www w formularzach itd.
Sh4dow
Win 1250 -> Iso 8859-1 ? a nie na Iso 8859-2 ? Wtedy bedziesz mial chociaz polskie znaki. Jesli chodzi o program to wiem ze napewno Zend Studio zmienia bezproblemowo, jesli chodzi o inne edytory to poszukaj w temacie o edytorach, jest przyklejony na gorze. Moze tam znajdziesz odpowiedź
Yarecki
Cytat(Sh4dow @ 2004-08-17 10:54:05)
... Jesli chodzi o program to wiem ze napewno Zend Studio zmienia bezproblemowo, jesli chodzi o inne edytory to poszukaj w temacie o edytorach...

Pajączek też potrafi zmieniać kodowanie.

Kiedyś używało się do tego celu programu ogonki 97.

Jeśli pliki, w których chcesz zmienić kodowanie, trzymasz pod linuksem/uniksem/... to skożystaj z programu iconv.
beton__
sorki nie Iso 8859-1 a faktycznie Iso 8859-2 winksmiley.jpg jeden klawisz mi sie pomylil dobra ten problem mam za soba za pomoca programu Gżegżółka XP ale dalej problem z pisaniem ż,ł itd musze to wklejac np z gg albo z paska adresu please help
Slump
A co dokladniej zmieniasz?? Strona/forum/etc
Znaki żł powinny nawet przy iso1 dzialac poprawnie.
Siner
Ścignij notatnik+, i otwierasz plik wciskasz F11(Iso 8859-2 ), a F12(Win- 1250)
beton__
No wreszcie dziala możliwe że przez piekny program zwany google toolbar bo gdy go odinstalowalem normalnie pisze polskie znaczki winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.