Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [slogan Reklamowy] Serwis Hostingowy
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
aceide
Witam.
Może mielibyście jakieś pomysły co do sloganu reklamowego na banner, który mógłby dotrzeć (w sensie zainteresować i "zmusić" do kliknięcia w niego) do jak największej części Internautów (czyli żeby reklama była możliwie jak najefektywniejsza) w ramach serwisu hostingowego? Technologia wykonania to flash, więc nie ma ograniczeń co do wielkości itd. Ale powyższa część mogłaby brzmieć równie dobrze tak - w co wy klinelibyście ? smile.gif
hamlecik
Poszukaj na http://www.webinside.pl. Swojego czasu byl tam artykul na ten temat.
shizo
Ja patrze na strony hostingowe o standardowym sloganie
  • Najniższe ceny
  • Najtańszy hosting w kraju
  • Hosting od xxx (np. 3.99) zł miesięcznie
  • Tylko u nas! Najtańszy i najlepszy hosting w kraju!
  • ...
Rkingsmiley.png

Ew. Podaj nazwę to się znajdzie jakiś slogan!
aceide
Shizo: ale czy na polskim rynku nie ma n bannerów o identycznej treści? Mnie osobiście nie ruszają tego typu hasła.
silent
Wg mnie najlepiej zadziała coś na zasadzie "nie zaglądaj tutaj".
aceide
A czy wydają się wam odpowiednia slogany w profesjonalnym (wiem co mówię smile.gif) stylu komiksowym ( + świetnie dobrane do tego hasła) dla firmy hostingowej?
Seth
Kazda skuteczna forma reklamy jest dobra.
Dlatego jezeli tylko tego typu komiks bedzie pozytywnie odebrany to czemu nie winksmiley.jpg

Dobrym rozwiazaniem jest umieszczenie jakiejs modelki reklamujacej uslugi - przyklad to reklamy home.pl

Polecal bym takze poczytac jakies materialy na temat socjotechnik. Tam napewno znajda sie jakies interesujace "sztuczki" na przykucie uwagi uzytkownika.
Trzeba tylko pamietac o jednym - aby reklama taka nie byla nachalna np. w stylu migajacego tla.
kicaj
Cytat(silent @ 2004-08-18 17:39:22)

Dla poważnej i szanującej sie firmy hostingowej to chyba nie jest trafne rozwiazanie smile.gif
silent
Cytat(kicaj_ @ 2004-08-18 19:49:09)
Cytat(silent @ 2004-08-18 17:39:22)

Dla poważnej i szanującej sie firmy hostingowej to chyba nie jest trafne rozwiazanie smile.gif

Myślę, że poważna i szanująca się firma hostingowa może zwrócić się do poważnej i szanującej się agencji reklamowej, która na pewno coś wymyśli.
Natomiast jeśli jest rzucony temat na forum to tworzy się burza mózgów i każdy rzuca swój pomysł. Później biorąc pod uwagę wszystkie propozycje można wymyślić produkt finalny. Jeśli autor wątku liczy na gotowy slogan do użycia wprost to przykro mi, że moja wypowiedź nic nie wniosła.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.