Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem ... :(
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
pagolik
Witam. Moj problem tkwi w tym iz: Dzisiaj wpuscilem na 30 minut mame na kompa (lol), potem siadam na kompa chce zmienic strone startowa wiec daje w expolerze Narzedzia pozniej Opcje internetowe i otrzymuje komunikat: ,,Operacja została anulowana ze względu na ograniczenia nałożone na ten komputer. Skontaktuj się z administratorem systemu,, Ja jestem adminem swojego kompa i jade ze swojego konta. W ustawieniach konta pisze ze mam admina. NIe wiem co jest ehh ;/ help me ;]
Sh4dow
Podziekuj Mikroszitowi oraz tworcom Dziury 6.0(IE) za ta wlasnie dziure. Nie ma to jak ActiveX w przegladarce, ktory bez twojej wiedzy zmienia ci strone startowa, ogranicza dostep do niektorych rzeczy. Wszystko jest na tyle cwane, ze nawet po czyszczeniu rejestru recznie, to dziadostwo laduje sie ponownie. Polecam inne rozwiazanie. Opera lub:
The Truth is Out There => http://mozilla.org
tes
sam uzywam firefox i nie wyobrazam sobie pracy na innej przegladarce, uzywam jej w Slackware, Zecie i windows winksmiley.jpg

jedyne do czego potrzebny jest IE w windows to chyba pobieranie aktualizacji z windowsupdate
orson
witam ...

2 posty i zadnej konkretnej odpowiedzi ... ehh ...

ograniczenie zmiany strony startowej moze zostac nalozone na kazdegu usera [nawet na admina] przez innego admina ... ustawia sie to tu:
Kod
<start>\run\gpedit.msc

tam ustawiasz:
Kod
user configuration\administrative templates\windows components\internet explorer\Disable changing home page setting\

[po angielsku bo takiego mam win]
ustaw na disable ... i zainstaluj antyvira jakiegos ... albo wywal ie ...

pozdrawiam
pagolik
dalej to samo. Ja wogole nie moge wejsc do Opcji Internetowych bo mi ten komunikat wyskakuje. Jak sie pozbyc tego ActiveX ? Spybot - Search & Destroy wykrywa mi jakis ActiveX i go usuwa ale to nic nie pomaga ;/ Bede musial chyba pomyslec o zmianie przegladarki ;/ U mnie z kompa korzystam tylko ja i czasami mama tyle ze ona tylko po www umie lazic. Admin jest jeden - ja i nikt wiecej. Podajcie jakis sposob pozbycia sie tego ActivX
Sh4dow
Orson, jak widac nie mialem doczynienia z tym dziadostwem. Mozna namietnie usuwac, zawsze sie znajdzie poprawiona wersja ktorej tez sie usunac nie bedzie dalo. W kafejce udalo mi sie usunac 3 rozne strony startowa, niestety na nastepne juz nie mam pomyslow. Najprostrzym i zarazem efektownym rozwiazaniem jest zainstalowanie innej przegladarki.
orson
witam ...

wiem biggrin.gif dlatego mam firefoxa biggrin.gif

pozdrawiam
shizo
Przeskanuj programami Adaware, Spybot Search&Destroy, i najważniejszy:
CWShredder. Poza tym MKS skaner online. Ale najpierw przeskanuj Adawarem lub S S&D a potem CWS
tes
dobra widze zadnej odpowiedzi to sprobuje pomoc (ale za bardzo sie w windows nie mieszlaem niestety sad.gif )

1. najlepsza porada chyba - najlepiej byc specjalista w dziedzinie w ktorej masz problem, wiec google i szukaj stron o trojanach
2. a teraz moja metoda - poszukaj w msconfig czegos "podejrzanego" zwiazanego z rejetrem systemowym, powylaczaj te wszystkie ustrojstwa i restart
3 czytaj jak dwojka nie zadziala : format c:\ a nasetpnym razem zainstaluj program antyvirusowy i powylaczaj wszytskie chamstwa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.