Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skalowanie tabeli
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
vermer
Witam potrzebuje pomysłu na rozwiązanie problemu ze skalującą się tabelą tzn kiedy mamy okno przeglądarki zmaksymalizowane to tabela jest bardziej płaska to znaczy ma 5wierszy i 30 kolumn kiedy np zmniejszamy okno wtedy ma mieć dynamicznie coraz mniej kolumn a coraz więcej wierszy. Czy jest coś co pozwoli nam w jakikolwiek sposób zrealizować takie założenie?
sunpietro
możesz spróbować pobawić CSS i media query. Ale to nie byłoby najbardziej optymalne rozwiązanie.
Za pomocą media query byś mógł stworzyć pseudo-tabelę za pomocą divów i później ustawiać ich widoczność.
SmokAnalog
Jeżeli chcesz dynamicznie skalować tabelę, to znaczy, że to NIE JEST tabela. Zwykłe floaty plus ustalona szerokość/wysokość wystarczą.
vermer
Do głowy przyszła mi tabela bo mam do zaprezentowania spory zestaw danych na prawdę spory:) ale chciałem żeby to się użytkownikowi ładnie prezentowało i jak będzie miał zmaksymalizowana przeglądarkę i jak zmniejszy ją powiedzmy na pół ekranu
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.