Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Szybkosc initu TinyMCE
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
elmozaur
Witam ponownie.
Tym razem chcialbym prosic o porade kogos kto uzywa TinyMCE.
Od kilku lat uzywam Tiny i generalnie spelnia dobrze swoja funkcje jednak jesli na stronie uruchomionych jest kilka innych dodatkow (jQuery+jakies pluginy) uruchomienie calosci znacznie sie opoznia.
Ze strony producenta pobralem kompresor, jednak nie dziala to tak jak bym chcial gdyz edytor pobierany jest AJAXem. Efekt jest taki, ze moja strona sie zaladuje a jakas chwile potem text area zastepowany jest edytorem Tiny.

Moje pytanie jest takie:
Czy na dzien dzisiejszy jest jakis sposob na szybka inicjacje edytora na stronie ? Efektem wrecz rewelacyjnym byloby gdyby strona wyswietlila sie z juz zainicjowanym edytorem Tiny (nawet kosztem opoznienia jej wyswietlenia).

moze uzywane pluginy jakos polaczyc w calosc ? juz sam niewiem. Wydaje mi sie ze w cmsach typu joomla czy wordpress strona pojawia sie z juz "wczytanym" edytorem.

za informacje dziekuje i pozdrawiam
Grzegorz
skowron-line
Kiedyś sporo było takich tematów.
Możesz zrobić tak
- div na 100% strony z napisem ładowanie, czy co tam chcesz
- po załadowaniu strony w zdarzeniu $(document).ready(handler) robisz ten div hidden i user widzi strone już w całości z załadowanym edytorem i wszystkimi komponentami.
elmozaur
tak mam caly czas ;-) myslalem ze ruszylo sie cos w temacie optymalizacji ale chyba nie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.