delfinek28
9.07.2012, 19:30:16
Witam,
Mam problem z płatnościami Dotpay.
Na stronie testowej płatności działają
Po przeniesieniu serwisu na główną domenę lecz na inny hosting, płatności nie działają.
Mam informację, że płatność została zrealizowana ale na stronie nie mam takiej inforamcji, tak jak by nie powiadomiało bazy danych.
Dotpay twierdzi, że z ich strony wszystko jest ok bo "Powiadomieine dla tej transakcji zostało dostarczone poprawnie".
Wersje PHP na obu hostingach są takie same, ale instalacja była na innej wersji, później zmieniłem na taką samą.
Hosting jest w hekko i oni twierdzą że po ich stronie jest też wszystko dobrze.
Najbardziej mnie zdumiewa to to, że na stronie testowej to działa.
Jeżeli ktoś z Was się orientuje i może pomóc to proszę się odezwać.
Wtedy prześlę pliki do wglądu i stronę.
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
D
peter13135
9.07.2012, 21:44:15
Paypal wysyła informacje o płatności metodą post do adresu który poddajesz w linku. Upewnij się, że link jest prawidłowy. Wszelkie powodzenia i niepowodzenia w tym pliku ktry przechwytuje te informacje zapisuj gdzieś do logów i wszysko będziesz wiedział
Polecam zmienić hosting.
Ale jeśli chodzi o twój system, to może coś w kodzie PHP poprzestawiałeś i dlatego nie działa prawidłowo albo wina serwera.
toffiak
10.07.2012, 05:31:09
Tak ja napisał peter13135, sprawdź adres URL i URLC, oraz jeśli przesyłasz parametr URLC czy masz zaznaczone przyjmowanie go w panelu administracyjnym dotpaya.
Sprawdź dokładnie logi serwera, może jednak nie wszystko jest takie same jak na poprzednim hostingu, czy dane od dotpaya o statusach płatności nie są blokowane. Dotpay przesyła statusy metodą POST z podanych w dokumentacji adresów IP.
Czy testowałeś przesyłanie przykładowych danych z panelu administracyjnego dotpaya na swoją stronę i jakie odpowiedzi otrzymałeś ?