Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: konfiguracja napisow
Forum PHP.pl > Forum > PHP
baron
Moze ktos mi pomoze, wiem, ze to jest banalne ale dopiero zaczynam...Gdzie mam wstawic i co zebym mogl zmienic np kolor albo czcionke glownej tresci newsa bo tytul i date to wiem. to jest moj plik:

<HTML>
<HEAD>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
</HEAD>
<BODY>

<STYLE type="text/css">
<!--
a:link { color: black; text-decoration: none; font-family: Times New Roman; font-size: 10pt;
font-normal: bold }
a:visited { color: black; text-decoration: none; font-family: Times New Roman; font-size: 10pt;
a:hover { color: red; text-decoration: underline; font-family: Times New Roman; font-size: 10pt;
-->
</STYLE>

<?
if(!$wid)
{

{
echo("<CENTER><TABLE WIDTH=300 bgcolor=steelblue border bordercolor=steelblue cellpadding=3><TR><TD><FONT COLOR=white><CENTER><font size=1><font face=Verdana><small><b>News:</b></img></img></FONT></font></small></FONT></TD></TR></TABLE></CENTER>");

$file=fopen("newsdata/list", "r+");
flock($file, 1);

fgets($file, 100); // odczytuje pierwsz&, niepotrzebn& w tym skrypcie linię
$n=0;
while(!feof($file)&&$n<5)

{
$tytul=chop(fgets($file, 10000));
$data=chop(fgets($file, 10000));
$id=chop(fgets($file, 10000));

if($tytul)
{
echo("<BR><CENTER><TABLE WIDTH=300 bgcolor=whitesmoke><TR><TD><font size=1><font face=Verdana><small><B><FONT COLOR=RED>$tytul</FONT></font></font></small></B></TD><TD ALIGN=RIGHT><B><font size=1><font face=Verdana><small><font color=steelblue>$data</font></font></font></small></FONT></B></TD></TR><TR><TD COLSPAN=2>");

include("newsdata/data/k$id");
echo("<DIV ALIGN=RIGHT><A HREF=wyswietl.php3?wid=$id><font size=1><font face=Verdana><small>Czytaj więcej...</font></small></font></A></DIV></TD></TR></TABLE></CENTER>");

$n++;
}
}

}
flock($file, 3);
fclose($file);
}
else
{
$file=fopen("newsdata/list", "r+");
flock($file, 1);

fgets($file, 100); // odczytuje pierwsz&, niepotrzebn& w tym skrypcie linię

$n=0;
while(!feof($file)&&$n<5)

{
$tytul=chop(fgets($file, 10000));
$data=chop(fgets($file, 10000));
$id=chop(fgets($file, 10000));

if($id==$wid)
{
echo("<center><TABLE WIDTH=300 bgcolor=whitesmoke><TR><TD><font size=1><font face=Verdana><small><FONT COLOR=RED><CENTER><b>$tytul</b></FONT></font></small><tr><td><center><font size=1><font face=Verdana><font color=steelblue><b>$data<b></font></font></font></center></td></tr></CENTER></FONT></TD></TR></TABLE></CENTER>");
$n++;
}
}

flock($file, 3);
fclose($file);

$wid=(int)$wid;
echo("<center><TABLE WIDTH=300 bgcolor=whitesmoke><TR><TD>");
include("newsdata/data/k$wid");
echo("</TD></TR>");
echo("<br><TR><TD><i>");
include("newsdata/data/d$wid");
echo("</i></TD></TR></TABLE></center>");

?>

<?
}
?>

</BODY>
</HTML>
DeyV
Html'a się uczyć, a nie brać się za programowanie.
A - i używać znaczników, plis!
baron
htmla umiem tylko nie wiem gdzie mam to zagniezdzic i czytaj uwaznie o co prosilem
Jabol
ale jak chcesz zmieniać kolory, u użytkownika, czy za pomocą php, bo wtedy można to zrobić za pomocą JS lub php!
baron
Mam newsa, i poprostu chce zeby glowna tresc mi wyswietlalo inna czcianka na stronie glownej!!! a nie ze np ja sobie zmieniam jak pisze newsa czy cus, tytul wiem gdzie zmienic i date ale nie wiem gdzie ta tresc!
zalew
a tak w ogole to ...
Kod
<center><TABLE WIDTH=300 bgcolor=whitesmoke><TR><TD><font size=1><font face=Verdana><small><FONT COLOR=RED><CENTER><b>$tytul</b></FONT></font></small><tr><td><center><font size=1><font face=Verdana><font color=steelblue><b>$data<b></font></font></font></center></td></tr></CENTER></FONT></TD></TR></TABLE></CENTER>");

co to kurde jest questionmark.gif faktycznie naucz sie htmla i css
a co do twojego problemu to "wiem gdzie zmienic i date ale nie wiem gdzie ta tresc!" to twoj kod, znajdz sobie, poza tym to nie problem php :?
Jabol
to robisz tak[php:1:5704cd7974]<?php
$color1='#532424';
$color2='#653456';
include $file;
?>[/php:1:5704cd7974]a w pliku $file zamiast pisać np.
Kod
<font color='#675453'>
to piszesz[php:1:5704cd7974]<font color='<?php print $color1; ?>'>[/php:1:5704cd7974]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.