Kiui
14.07.2012, 13:07:51
Witam.
Już mam dosyć przeorałem net we wszystkie strony.
Ma możne ktoś jakiś prosty ale dobry kod upload plików wraz z progress barem.
wymiękam już z tym fajnie jaka by był jakiś dobrze opisany i nie za trudny
konrados
14.07.2012, 13:39:50
To sobie obejrzyj:
http://blueimp.github.com/jQuery-File-Upload/Kiedyś używałem, trochę roboty było żeby dostosować do moich wymagań, ale w końcu poszło.
Posio
14.07.2012, 22:38:47
Podany powyżej skrypt jest w miarę przystępnie napisany ale pamiętaj, że jeśli ktoś ma wyłączoną obsługę JS to stwarza wiele problemów.
Mephistofeles
14.07.2012, 22:47:55
Cytat
HTML file upload form fallback:
Shows a standard HTML file upload form if JavaScript is disabled.
Więc nie ma problemu.
konrados
15.07.2012, 09:48:03
Abstrahując od tego co napisał Mephistofeles, czy ktoś jeszcze w 2012 r. zwraca uwagę na tych 0.1% ludzi, którzy mają wyłączony js? Lub nie wspierany przez przeglądarkę? Jakaś sonda by się przydała na php.pl
Ażeby tworzyć normalne (jak na standardy a.d. 2012) aplikacje webowe, po prostu trzeba wymagać js. Tak działa dzisiaj większość serwisów, które osiągnęły popularność. Bo js+ajax przybliża te aplikacje do szybkich desktopowych (to miało swoją nazwę - web application like desktop application, ale nie pamiętam). Optuję za wspomnianą sondą.
irmidjusz
15.07.2012, 12:57:29
Dla mnie JS jest jak CSS - integralną częścią przeglądarki - i nie zaprzątam sobie głowy tym, czy ktoś ma włączone JS czy nie. JS wyłączają/ograniczają tylko ludzie świadomi tego, co robią, więc nie ma problemu.
konrados
15.07.2012, 13:07:22
@irmidjusz: Zgadzam się w 100% a jednak na tym forum są ludzie, którzy ciągle mówią: "pamiętaj o ludziach bez js". Dlatego proponuję sondę: jak wielu z was zwraca uwagę na ludzi bez js.
Przydałby się jakiś moderator/admin, który by taką sondę stworzył, bo jestem ciekaw wyników.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.