Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]Sprawdzanie poprawności formulaża.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
GoOx
Witam,

mam oto taki kod który z założenia miał działać. Lecz jest inaczej ;/

1. <?
  2. if($page == 'register') {
  3. echo "<div class='okno'>
  4. <p align='right'><a href='$host'>$lang_close</a></p>
  5. <form action='register.php' method='post'>
  6. <tr><td>$lang_login:</td><td><input type='text' name='login' id='login' class='styl' placeholder='$lang_login'></td></tr>
  7. <tr><td>$lang_password:</td><td><input type='password' name='password' id='password' class='styl' placeholder='$lang_password'></td></tr>
  8. <tr><td>$lang_repassword:</td><td><input type='password' name='repassword' id='repassword' class='styl' placeholder='$lang_repassword'></td></tr>
  9. <tr><td>$lang_email:</td><td><input type='text' name='email' id='email' class='styl' placeholder='$lang_email'></td></tr>
  10. <div style='display: none' id='view_submit'>
  11. <tr><td></td><td><p align='right'><input type='submit' name='regist' class='in' value='$lang_regist'></td></tr>
  12. </div>
  13. </table>";
  14. ?>
  15. ?>
  16. <script type='text/javascript'>
  17. function check() {
  18. if (this.value == '') {
  19. this.className = "styl_error";
  20. } else {
  21. this.className = "styl";
  22. }
  23. }
  24.  
  25. var login = document.getElementById('login');
  26. var password = document.getElementById('password');
  27. var re_password = document.getElementById('repassword');
  28. var email = document.getElementById('email');
  29.  
  30. login.onchange = check;
  31. password.onchange = check;
  32. re_password.onchange = check;
  33. email.onchange = check;

Proszę o pomoc.

Troche pozmieniałem, ale nie wiem dlaczego i tak nie działa zmiana klasy powórz hasło oraz email

Dobra, już wszystko naprawiłem.

Pozostaje tylko kwestia dlaczego gdy tam jest display: none to dlaczego widać submit?
csharp
weź trochę nad ortografią popracuj...
wydaje mi się, że div class="okno" jest niezamknięty, poza tym zamknij może tego display:none średnikiem... pracuj na plikach css, może coś tam trzyma jeszcze tego diva...
GoOx
Zamknięty był div tylko że w dalszej części kodu, a ten średnik poprawiłem ale już tutaj nie chciało mi się poprawiać, a co do tematu to już sobie poradziłem. Ukryłem przycisk input przez jquery.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.