Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z JQuery.
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
MiXen
Witam!
Nie mam bladego pojęcia, nawet dlaczego ten błąd jest powodowany, więc najlepiej przedstawię to na przykładzie. Skończyłem serwis i wrzuciłem go do głównego katalogu i byłem trochę zdziwiony, że nie wszystkie opcje działają, chociaż przedtem działały. Ta wersja jest okey strona okey Natomiast ta wersja strony jest główną i nie działa poprawniestrona główna A chodzi konkretnie o to że np. na stronie głównej nie chce wysunąć się shoutbox, albo, że na początku nie ładuje się treść strony, co na wersji drugiej działa bez zarzutu. Dodam, że wersja niedziałająca jest w głównym katalogu, a wersja działająca w katalogu mixxen.pl 3.x. Czy ktoś moze mi powiedzieć, co robię nie tak i jak to naprawić?
toaspzoo
Co to ... reklama ?
Masz pewnie zrobione adresowanie relatywne.
MiXen
Specjalnie podałem adresy stron, żeby można było spojrzeć w kod, bo błąd musi być w js. Jak je zrobiłem, jak to poprawić?
I apropo reklamy, jakby się bez tego dało, to bym wywalił linki, no ale ja nawet nie wiem o co chodzi, więc musiałem podać przykład.
@edit
Jeśli myślisz, że to zależy od nazwy katalogu to się mylisz, może być nawet w katalogu dupa, a i tak będzie działać, ale w głównym no nie chce, i nie czaję ocb. Pierwszy raz mam taki błąd.
Monter08
jeżeli każda cześć Twojego cmsa jest tak dziurawa jak shoutbox to boje się w ogóle wchodzi na Twoją stronę tongue.gif
toaspzoo
W takim razie jeśli oczekujesz pomocy, daj kod.
Ja wróżka ? Jeśliś łaskaw, Panie daj jakieś namiary na konto demo.
MiXen
Dobra, nawet nie chce się włączyć źródła strony, ale wrzuciłem to na fiddle bez kawałka kodu odpowiedzialnego za urodziny, który działa bez zarzutu. Proszę o pomoc sad.gif
http://jsfiddle.net/dWnxw/
A propo hakerki to jednak dziękuję za nią, będę miał zabawkę w zablokowanie formularzy ;D
@edit
Wpadłem na pomysł włączenia debugera i wyłapałem coś przy otwueraniu shoutboxa. Po linijce
Cytat
$('#shoutbox').load(toLoad,'',function(){$('#shoutbox').slideDown();});
a przed kolejną na stronie wadliwej jest wykonywana funkcja
Cytat
Closure Scope
Closure Scope { toLoad=

"include/shoutbox.php"

, toString=function()}

toLoad

"include/shoutbox.php"

toString
function()

Co to znaczy i o co w tym chodzi?

Nikt naprawdę nie wie, jak to naprawić?

Przepraszam, ale prosiliście o kod, nikt nie może go przejrzeć i powiedzieć co jest nie tak?
grzes999
Według mnie możesz mieć problem w tym miejscu "include/shoutbox.php" spróbuj wrzucić cały adres do pliku i zobacz czy pomoże.

I dlaczego ty w JS dołączasz plik php. Nie możesz tego wyświetlić inaczej??
MiXen
To nic nie pomogło, dlaczego to nie działa w głównym katalogu, a jeśli to wrzucę w folderze to już tak? I co to jest closure scope?
grzes999
Pobierz sobie firebuga (dodatek do firefoxa) i zobacz jaki błąd ci wywala i na pewno dojdziesz o co chodzi.
toaspzoo
Ctrl + Shift + J -> Console on Chome
MiXen
Cytat(grzes999 @ 26.08.2012, 14:50:37 ) *
Pobierz sobie firebuga (dodatek do firefoxa) i zobacz jaki błąd ci wywala i na pewno dojdziesz o co chodzi.

Bosheeeee! Niektórzy tu się zachowują, jakby byli wyobcowani. Przecież go mam i podałem wam że problem polega na tym, że jest wywoływana funkcja closure scope!!

Dobrze, poradziłem sobie już z tym błedem, polegał on na tym, że nie chciało dobrze ładować pliku głównego jquery. Temat do zamknięcia.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.