Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Wamp - problem z uruchomieniem apc
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Szymciosek
Witam, mam problem z uruchomieniem akceleratora apc (bawię się z symfony2)...
Robię wszystko krok po krok wg tego tutaj http://programowanie.opole.pl/archives/1897
lecz nie dostaję na końcu w phpinfo żadnej informacji o APC, w rozszerzeniach php w wamp jest opcja włączenia tego, nawet jest włączone, wamp się restartuje i ... dalej nic nie ma.

Co może być nie tak ?
Szukałem już, ale żadnych konkretów sad.gif
erix
Nie masz jednocześnie aktywnego jakiegoś debuggera?
Szymciosek
Problemem chyba była zła biblioteka dll, ale teraz nadal jest chyba problem, bo bez zainstalowanego APC czas wygenerowania strony w app.php był na poziomie 200ms, a z włączonym jest bardzo podobnie, praktycznie żadnej różnicy. Czy APC aby na pewno jest włączone ? Jak to sprawdzić ?
Szymciosek
Dziwne rzeczy się dzieją, w wampie, gdy mam zaznaczone php_apc.dll strona generuje się dłużej niż z odznaczonym...

Z zaznaczonym potrafi się generować w zakresie 300ms do 1.3s
Z odznaczonym 200ms do 300ms czasami zejdzie poniżej 200ms...

Ktoś w innym temacie napisał, że dał radę zejść w aplikacji z 600ms do ok 30ms chyba jakoś, ale czemu u mnie tak to ładnie nie działa ?
Pracuje na Windows 7, Wamp 2.2E, Php 5.4.3, Apache 2.2.22 czy coś jeszcze może mieć wpływ ? Słyszałem, ze na Linuxie szybciej by to działało, ale jak mogę to sprawdzić ? Ewentualnie jeszcze możecie mi powiedzieć, które pliki są do wrzucenia na serwer z projektu symfony2 ?
erix
Na Windows się wszystkiego spodziewam...

Postaw sobie wirtualkę (maszynę wirtualną) z jakimś POSIX-em.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.