Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][CSS][PHP]Automatyczne rozciągnięcie/scalowanie zdjęcia na różnych roździelczościach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mateŁusz
A więc piszę sobie teraz stronę, pod radio prawdopodobnie. Strona wygląda tak: logo, menu i slideshow.
A więc jak zrobić, aby wraz z powiększeniem strony (ctrl + scroll) obrazek na sliderze się powiększał do 100% jak jest ustawione w CSS?
Tutaj drugie pytanie przy okazji. Kiedyś ze strony Blizzardu, dokładnie WoWa powycinałem kod itd - właśnie slideshow.
Jeżeli użyję tego kodu w moim projekcie i będę go rozpowszechniał to coś mi za to grozi? biggrin.gif
Czy jeżeli będzie w plikach slideshowu, że został wykonany przez Blizzard Entertainment to mogę go używać w różnych celach? smile.gif
CuteOne
1. Za pomocą JS bezproblemu przeskalujesz zdjęcia - js image scale
2. Nie możesz używać czyjejś własności intelektualnej bez zgody autora o rozpowszechnianiu nie wspominając
3. Nawet jeżeli dasz w stopce autora a nie masz pozwolenia na wykorzystanie jego materiałów będzie to kradzież
mateŁusz
Dzięki, zaraz poczytam o tym js.
A więc będzie trzeba poszukać jakiegoś darmowego kodu w internecie albo napisać swój, własny smile.gif
abort
No chyba że ten kod na stronie WoW to właśnie darmowy kod lub gotowiec... smile.gif
Problem w tym, że Ty raczej nie wiesz, jak sprawa stoi. A w takim przypadku będzie jak z g*: nie tykaj, bo będzie smród smile.gif
mateŁusz
W plikach było napisane coś 'Copryight by Blizzard Entertainment' - więc pewnie są pliki prawami objęte biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.