Do tej pory zajmowalem sie glownie server-side aplikacji ktore rozwijalismy, zdarzylo sie jednak ze tym razem zmuszony jestem pogrzebac nieco przy stronie klienckiej.
Layout ktory sobie upatrzylismy z grubsza ma nastepujaca strukture:

Problemy pojawiaja sie dwa.
Pierwszy to chyba znany problem tej samej wysokosci blokow ( 4,5,6 lub 2,3,[4-7] ). Niestety nie udalo mi sie go rozwiazac w mojej konstrukcji.
Idea polega na tym, ze elementy 2 oraz 3 maja ustalona szerokosc (czy to %, czy tez px), natomiast elementy 4-7 zajmuja pozostala przestrzen. Tutaj pojawia sie drugi problem.
Moze sie zdarzyc ze element 4 zniknie, wtedy [4-7] przejmuje jego powierzchnie. Dlatego tez ustalenie na sztywno szerokosci wewnetrznych elementow na nic sie zdaje. Jesli jednak tego nie zrobie, maja one minimalna szerokosc.
Czy ktos ma jakies pomysly?
Dzieki i pozdrawiam.
Tutaj kod ktory do tej pory nabazgralem:
<!DOCTYPE HTML> <html> <head> <style type="text/css"> body { margin:0; padding:0; height:100%; } #container { width:950px; margin: 0 auto; height:100%; } #header {background-color:#F00; width:100%; height:50px;} #top-menu {background-color:#0F0; width:100%; height:100px;} #banner {background-color:#00F; width:100%; height:50px;} #main-section { width:100%; float:left; overflow:overlay;} #left-menu {background-color:#FF0; width:20%; float:left; } #main-inner-section { float:left; width:auto; } #main-inner-top-section {width:100%; float:left;} #left-panel {background-color:#F0F; width:30%; float:left; } #center-panel {background-color:#0FF;width:40%; float:left;} #right-panel {background-color:#800;width:30%; float:left;} #content {background-color:#080; clear:both;} #right-menu {background-color:#008; width:20%; float:right;} #bottom-menu {background-color:#880; width:100%; height:50px; clear:both;} #footer {background-color:#808; width:100%; height:50px;} </style> </head> <body> <div id="container"> <div id="main-section"> <div id="main-inner-section"> <div id="main-inner-top-section"> </div> </div> </div> </div> </body> </html>