Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Problem z PHP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
arogant
Witam. Jak w opisie. Nie pokazuje mi wiadomości wysłanych przez innych użytkowników. Czat jest chwilowo na numerze GG: 7472002. Dane do BotAPI mam prawidłowe. Mam pliki PushConnection i MessageBuilder. Wszystkie tabele mam w bazie, a dalej błąd istnieje. Tak wygląda kawałek skryptu:
  1. db->query("CREATE TABLE elixir_db (id int(255) NOT NULL auto_increment, nr int(255) NOT NULL, nick varchar(255) NOT NULL, online int(255) NOT NULL, PRIMARY KEY(id) ,UNIQUE id (id),KEY id_2 (id))");
  2. $nr = array();
  3. $online = $db->query("SELECT nr FROM elixir_db WHERE online=1 AND nr !=$from");
  4. while ($ass = $online->fetch_assoc())
  5. if($result === false)
  6. $nr = $ass['nr'];
  7. $select = $db->query("SELECT * FROM elixir_db WHERE nr=$from LIMIT 1");
  8. $user = $select->fetch_assoc();
  9. $offline = array('j', 'rejestracja', 'ver');
  10. if($from == 'numer'){
  11. die("##GGCzat: Jestes zbannowany globalnie");
  12. }
  13. if($user['online'] == 0 && $command != "j" && $command != "rejestracja") {
  14. die('##GGCzat: Aby móc z nami pisać, musisz się zalogować');
  15. }
  16. $czy_w_bazie = $db->query("select * from elixir_db where nr='$from'");
  17. if($czy_w_bazie-> num_rows == 0 && $command != "rejestracja") {
  18. die ('##GGCzat: Brak twojego konta w bazie. Wpisz /rejestracja [twój_nick]');
  19. }
  20. if($message){
  21. if($user['warn'] >= 3){
  22. $db->query("UPDATE elixir_db SET online=1, ban=1, warn=0 WHERE nr=".$from." LIMIT 1");
  23. $mb3->addText('##GGCzat: '.$user['nick'].' -> '."Uzbieral/a 3 ostrzezenia i dostaje nagrode w postaci bana ;]", FORMAT_BOLD_TEXT)->setRecipients($nr);
  24. $pc->push($mb3);
  25. die("##GGCzat: Gratuluje! Uzbierales/as 3 ostrzezenia i dostajesz w nagrode bana ;]");

Nie wiem gdzie istnieje błąd. Prosze o pomoc. Arogant
Sephirus
Jak poprawnie zatytułować wątek
arogant
juz to naprawiłem ;p

Pomoże mi ktośquestionmark.gif

żeby takiego błędu nie umieć rozwiązać, a wy doskonali PHP-owcy aż żal na Was patrzeć
Spawnm
Tytuł bez sensu, sieka zamiast kodu, negatywne nastawienie do użytkowników forum = zamykam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.