adrian1987
30.08.2012, 20:21:32
Witam, mam taki problem. Mam kilka zupełnie różnych aplikacji, każda w osobnych repozytoriach gita. Chciałbym wdrażać sobie te aplikacje na serwer z gita tylko, że jedna aplikacja jest na domenie głównej, a reszta na subdomenach. Sklonować na serwer kod z pierwszego repo, dla aplikacji na domenie spoko, ale teraz jak sklonować kolejne aplikacje do odpowiednich folderów subdomen?
rzymek01
31.08.2012, 17:35:20
Masz dostęp ssh do konta?
Ogólnie nie widze w czym jest problem.
Na każdej subdomenie klonujesz sobie repo i tyle, jeśli nie masz dostępu ssh, to pozostaje skopiować pliki przez ftp
adrian1987
6.09.2012, 09:35:21
Chodzi o to, czy bez problemu mogę sklonować sobie repo wewnątrz innego repo, tak, żeby przy pullowaniu sobie na serwer zmian dla danej aplikacji nie czepiało się, że jakieś zmiany są niezakomittowane, albo żeby nie wyskakiwały inne problemy...
Czy to jest sensowne rozwiązanie?
Temat do zamknięcia, rozwiązałem to w ten sposób, że na serwerze dodałem aplikacje na subdomenach jako submodules do repo aplikacji stojącej na głównej domenie, zmodyfikowałem również .gitignore aby ignorował zaminy wynikające z dodawania kolejnych submodułów do repo. Rozwiązanie dobre do momenty, kiedy to w aplikacji na głównej domenę faktycznie będę potrzebował dodać jakiś submoduł do repo, wtedy będę musiał za commitować również tamte submoduły.
konole
11.09.2012, 07:26:43
Dodaj potrzebne katalogi do ignorowanych po prostu.
melkorm
11.09.2012, 09:24:57
http://git-scm.com/book/en/Git-Tools-Submodules - dodajesz tylko lokalnie na serwerze by nie walało się w głównej aplikacji i dodajesz .gitmodules do .gitignore w repo i masz po problemie

PS. Rozwiązaniem też może być utworzenie twardych dowiązań
adrian1987
11.09.2012, 12:39:05
Dokładnie tak rozwiązałem swój problem, dodałelm w git submodules i wrzuciłem do .gitignore
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.