Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Browserowa Gierka
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
.dragonfly
Od dluzszego czasu miotam sie z mysla napisania gry do ktorej bedzie potrzebne tylko przegladarka. W zwiazku z tym licze na wasza pomoc i opinie czy wogole lubicie ten typ rozgrywki, jaki proponujecie klimat gry, zalozenia, oczekiwane mozlisoci, itp. Z gory dzieki.
januzi
na przyklad cos takiego
http://games.yahoo.com/games/downloads/av.html
.dragonfly
Cytat(januzi @ 2004-08-31 00:31:35)

Ja pragne zrobic cos raczej na wzor strategii. budowanie budynkow, armia, atakowanie, przedmioty itp. Cos w stylu reddragon.pl tylko w jakim nieoklepanym kilmacie.
Ace
hm nieoklepanym klimacie ? czyli co proponujesz ? ja jesli bede pisal gre, to przygodowo bitewna... z tym ze chwilowo nie mam czasu na to, ale juz planuje powoli w glowie co i jak. W sumie to mam pomysly na 2 gry ;] ale zachowam je na razie dla siebie
.dragonfly
Wiekszosc gier tego typu nawiazuje albo do smokow, orkow, elfow i innych takich bajerkow lub zupelnie w druga strone tj. przyszlosc, jakies mechy itp. Obydwa tematy sa juz dosyc oklepane wiec do was zwracam sie z prosba o jakies ciekawe pomysly.
DeyV
rycerze króla Artura tongue.gif

kajko i kokosz

rudy 102 i 4 pancerni

biggrin.gif biggrin.gif
Sh4dow
Kazu a moze o cos takiego chodzi
http://games.swirve.com/utopia/ ?
napisana w cgi strategia ekonomiczna, Gram juz ponad 2 lata smile.gif
W sumie gra w nia okolo 40 000 ludzi jesli dobrze pamietam. Swietnie dopracowana, nie wiem czy cos ja pobije. Ale widze ze ostatnio moda na gry textowe.
Sam planowalem, a raczej mam ze znajomym system rpg pod taka gre, ale czzasu zawsze brak.
Zycze powodzenia smile.gif
Ace
hehe, moze w takim razie hm... gre ekonomiczna w aktualnych czasach ? Gracz dostaje pozyczke z banku, nastepnie buduje/inwestuje ? otwiera nowe interesy, wchodzi na gielde, gra na niej, przejmuje inne biznesy, walczy z konkurencja ?

z tym, ze ja chce stworzyc gre online, ale aby to byla strona flash'owa... tylko ze nie mam kontaktu z kims kto zna flasha ... hehe
januzi
nowa wersja Burmistrza z c64 smile.gif
zawsze mozesz zrobic handlowke, cos w rodzaju SimFarm, ew. Colonization, nawet Civilization dalo by sie w pewnych granicach zaimplementowac
.dragonfly
Gra osadzona w realiach drugiej wojny swiatowej bylaby fajna, ale nadal czekam na dalsze propozycje.
januzi
cos mi sie kojarzy, gralem kiedys w taka gierke co przypominala Risk. Mozna bylo wybrac ktores z panstw, a nastepnie budowalo sie w danej turze fabryki/uzbrojenie, ustawialo sie cele ataku i czekalo na wynik. oczywiscie druga wojna swiatowa. Walka toczyla sie na calej planecie.

mozesz sie tez wzorowac na Scenario (takze z c64). Na poczatku kazdy ma 1 region, moze na nim zbudowac fabryki, wydobywac surowce, potem podbijac sasiadow.
A jak podobal Ci sie Centurion (amiga biggrin.gif) to mozesz cos takiego zrobic. Walka moglaby byc we flashu zrobiona smile.gif
Ace
ja jednak jestem za walka ekonomiczna winksmiley.jpg zniszczyc przeciwnika poprzez przejecie rynku winksmiley.jpg wykupienie jego akcji i zamkniecie firmy etc... ale z drugiej strony niechcialbym aby byla to gra ograniczona na tury, tzn dziennie 20 tur... na nockach jak pracuje, czasem mi sie strasznie nudzi, a bilard na wp.pl w koncu tez moze sie znudzic winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.