Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wolontariat]Osób do CMS`a
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
Fluke
Witam.

Tak jak w temacie. Chciałbym stworzyć system CMS wraz z pewną grupą. System, który byśmy stworzyli, moglibyśmy wykorzystać go do swoich własnych celów. Nie wiem jak wam ale stawianie kolejnej strony oraz uzupełnianie ręcznie danych mnie już przytłacza. Jak by praca nad nim szłą szybko i zgodnie z naszym planem, można go dalej rozwijać i ewentualnie razem stworzyć firmę zajmującą się projektowaniem aplikacji internetowych.
Najlepiej jak by to były osoby z Krakowa bo w tedy moglibyśmy się spotykać i dyskutować nad rozwojem oraz zaplanowaniem systemu. Mam kilka koncepcji na system ale jak to przeważnie bywa: zawsze ktoś może coś dopowiedzieć.

Proszę o poważne podejście do tematu.

Pozdrawiam smile.gif
szalek01
A zastanawiałeś się na przejrzeniem obecnych projektów OpenSource pod które mógłbyś się podłączyć ? A jeśli będziesz pewny że jesteś w stanie zrobić coś lepszego.
Powinieneś opisać, jak widzisz swój system, na czym będziesz bazował frameworki lub biblioteki.
Fluke
Szczerze, nie zastanawiałem się nad projektami OpenSource smile.gif
Ale dochodzę do wniosku, że dobrze też jest stworzyć coś swojego, wraz z grupą ludzi.

Ja bym oparł system o Zend, MySQL/PostgreSQL, jQuery

Może dodam dotakowo, że nie szukam osób wymiatających w PHP/Zend. Najlepiej jak by to były osoby, które mają jakiś pogląd do probelmu a nie tylko klepające kod. W trakcie pracy zawsze można się czegoś nauczyć dodatkowo. smile.gif
Daiquiri
Fluke, zapomniałeś dodać najważniejszego - co Ty "wniesiesz" do tej grupy.

janek9
Nie użwałbym Zenda do prostego CMS-a, chociaż jak kto woli. Zainteresuj się rozwiązaniami OpenSource, jak koledzy wyżej wspomnieli - przy okazji poznasz jak jest zbudowany - najlepiej sprawdź każdy z nich. Dla przykładu: Joomla, Wordpress, Typo3, itp. Druga sprawa, to firmę można założyć bez problemu, problem pojawia się z ostrym marketingiem i konkurencją na rynku, która w obecnym czasie jest duża. Bez kompletnie zaplanowanej strategii żaden biznes nie odniesie sukcesu, dlatego pytanie: co w takim razie wnosisz od siebie oprócz tego co napisałeś ?
zbychoCom
Myślę, że lepiej poświęć czas na poznanie jakiegoś CMS'a i spróbować właśnie tam napisać własną wtyczkę. Takie rozwiązanie staje się bardzo kompleksowe, bo pisze się tylko to, czego inni jeszcze nie zrobili...
memory
Cytat(Daiquiri @ 24.09.2012, 11:11:33 ) *
Fluke, zapomniałeś dodać najważniejszego - co Ty "wniesiesz" do tej grupy.

Pomysł HAHA.
Fluke
@Daiquiri

Oczywiście tyle samo co inni... smile.gif
Siedzę już od jakiegoś czasu w Zend`dzie i raczej poznałem go na tyle by umieć napisać CMS`a. Tutaj sprawa polega na tym, iż w grupie moglibysmy przedyskutować sprawę odnośnie rozwiązań dotyczące bazy danych.

Przeglądałem kilka CMS`ów: Joomla, WordPress, i jeszcze jakieś inne mniej znane.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.