Mam w panelu admina pole IMAGE gdzie wpisywałem dotychczas adres obrazka jaki ma się wyświetlać. Teraz jednak zrobiłem okienkto które otwiera się i wylistowuje nam pliki i foldery jakie są w katalogu X. W javie zrobiłem coś takiego, że jak klikne plik to jego adres przerzuca mi się do formularza. I wszystko było w porządku dopóki nie zapragnąłem mieć w tym folderze z obrazkami kolejnych obrazków. No, ale ok. Zrobiłem warunek z is_dir ze jeśli odczytany został katalog to ma się dziać coś tam, a jeśli plik to co innego. I chodzi generalnie o to, że czyta mi tylko foldery które są w tym samym katalogu co ten plik ( w katalogu panelu administracyjego ) A całe wylistowanie odnosi się do folderu images w innym miejscu. Reszte folderów w innych katalogach rozpoznaje już jako pliki ;/
Poniżej kod:
$host="http://adresserwera.pl/"; // glowny adres
$dir="/_img/"; // adres do _img z poziomu strony
$dir_list="../ero/_img/";
zmienna $katalog jest przekazywana w adresie dlatego ze probowalem jakoś rozwiązać ten problem :/ ... także części kodu ze zmienną katalog mogą okazać się nie przydatne, ale na wszelki wypadek zostawiłem
<link href=\"styl.css\" rel=\"stylesheet\" type=\"text/css\"> <? include(\"config.php\"); { else { print(\"<a target=\"_blank\" href=\"$dir_list.$file\">:: </a><span style=\"margin-left: 2\" onclick=\"window.opener.document.getElementById('obrazek').value='$dir$katalog$myslnik$file'\">$file</span><br>\"); } } ?>
Prosze o pomoc z ustaleniem tego tak aby ta ścieżka była o tyle poprawna aby w każdym z kolejnych folderów nie odczytywał innych folderów jako pliki ;/
P.s. Dlaczego w manualu jest napisane ze is_dir zwraca TRUE skoro sprawdzilem na to i zwraca 1 ?
Dzięki z góry za wszelkie próby pomocy
Pozdrawiam