Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki framework wspomagający zrobienie "systemu zarządzania pracownikami"?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
sfinksF
Witam,
mam do zrobienia coś w stylu systemu zarządzania pracownikami - możliwość wpisana różnych danych, edycja, dodawanie, usuwanie różnych parametrów. Dodatkowo mają być tworzone raporty, statystyki z wykonanych zadań. Do systemu może być logowany user i admin, z innymi prawami.

Jak najlepiej zrealizować to zadanie- istnieje jakiś framework wspomagający pisanie tego typu aplikacji?

Z góry dzięki za odpowiedź!
modern-web
Przemyśl działanie aplikacji i rób swoje, innej metody nie widzę... no chyba że chcesz to komuś zlecić wink.gif
W sieci jest masa bibliotek, którymi możesz się podeprzeć, polecam również ZF do takich rozwiązań, ale nie wiem jak stoisz z poziomem znajomości PHP dlatego trudno mi to precyzyjnie określić.

Pozdrawiam!
sfinksF
Dzięki za szybką odpowiedź!

Szczerze mówiąc nie pisałem zbyt wiele w PHP, jakieś dwa lata temu robiłem nieduży projekt oparty na Symfony. Stąd też kieruję do Was pytanie, nie mam zbyt dużego doświadczenia w PHP, a nie chciałbym robić na około, czegoś co już jest.
Spojrzę na Zenda, może to będzie właściwy wybór. Chyba, że ktoś ma lepszy pomysł? smile.gif

Pozdr.

sunpietro
Nieco prostszym systemem, który można wykorzystać jest Codeigniter. Ma bardzo dobrą dokumentację i łatwo się w nim pisze kod. Do twojego systemu i umiejętności jak znalazł.
Zend to spora kobyła, dobry framework, ale jednak kobyła.
sowiq
A ja polecam Yii - http://www.yiiframework.com/ Po zaprojektowaniu bazy danych i podaniu w konfiguracji danych dostępowych do tej bazy, możesz sobie całego CRUD'a wygenerować automatycznie kilkoma kliknięciami. Wszystko z tego co opisałeś powyżej, oprócz raportów, będziesz miał zaimplementowane z automatu.

[edit]
Demo: http://www.yiiframework.com/demos/blog/ -> login -> Manage Posts
Spawnm
Szukaj FW z klasami autoryzacji, ORM, DataGrid i ACL.
Jako że z czasem będziesz chciał dodawać zewnętrzne biblioteki do statystyk itd. szukaj w fw wspierających PSR-0.
abort
Ja używam CodeIgnitera - ma fajną dokumentację, a screencasty na sieci są zarąbiste.
Natomiast Tobie, jeśli jeszcze coś pamiętasz z czasów, kiedy pisałeś w Symfony poleciłbym rozważenie także Symfony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.